Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σε Black Out η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Εικόνες χάους επικράτησαν για ακόμη μια φορά στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, αφού «χειρόφρενο» θα τραβήξουν όλα τα μέσα μεταφοράς. 
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απεργία των οδηγών ταξί σήμερα  Παρασκευή, η οποία αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Παράλληλα, συνεχίζεται το απεργιακό «τσουνάμι» από εργαζόμενους και συνδικάτα που αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα....

Ειδικότερα,  χθες  Πέμπτη (13.10) δεν  κυκλοφόρησαν:
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ
Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση υπήρξε από την  ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και από τα Ταξί, ενώ δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος.
Σήμερα Παρασκευή (14.10) η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, διότι θα καθηλωθούν:
- Τα ΤΑΞΙ
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλει
Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει, ενώ ο Προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ απεργούν, καθώς αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών.

Απεργιακό μπλακ άουτ
Σε στάση εργασίας προχώρησαν χθες από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι. Οι δάσκαλοι προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις με κορύφωση 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη. Μάλιστα υπάρχει εισήγηση για περαιτέρω κλιμάκωση, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αμέσως μετά την 48ωρη στις 19-20 του μηνός.
Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από σήμερα, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεκαήμερη απεργία κήρυξαν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Επίσης οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.
Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: