Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σε διψήφιο αριθμό έχει φτάσει η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στη χώρα μας, σε μία επτακομματική Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Ειδικότερα, κατά 11,5% προηγείται του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν κάτι παραπάνω από 50%
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 19,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι 4,5%, Δημοκρατική Αριστερά 4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Άρμα Πολιτών 2%, Χρυσή Αυγή 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. 
Περίπου 36% συγκεντρώνουν η αποχή, τα λευκά και τα... άκυρα.

Παράλληλα, το 92% των Ελλήνων, ποσοστό συντριπτικό ως προς το μέγεθός του, πιστεύει ότι κατά τον τελευταίο χρόνο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει, ενώ το 93% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η κυβέρνηση.

Επίσης,


-Το 81% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει πολύ, το 11% ότι έχει χειροτερέψει λίγο, το 6% ότι έχει παραμείνει στάσιμη και το 1% ότι έχει καλυτερέψει λίγο.

-Καθόλου ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση δηλώνει το 79%, όχι και τόσο ικανοποιημένοι το 14%, αρκετά ικανοποιημένοι το 4% και πολύ ικανοποιημένοι το 1%

-Στην ερώτηση εάν τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, το 86% απαντά «σε λάθος», το 6% απαντά σε «σωστή» και το 5% «ούτε σωστή –ούτε λάθος».

-Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, εάν γινόταν αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 34% απαντά η ΝΔ, μόλις το 3,6% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 37,1% απαντά κανένα από τα δυο, άλλο κόμμα απαντά το 6,4% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: