Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οικογένεια Τσαλικίδη: "Ο Κώστας δεν αυτοκτόνησε. Ο θάνατός του συνδέεται με την υπόθεση των Υποκλοπών..."

Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται αιτιωδώς ο θάνατος του Τσαλικίδη.
Ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. 
Ο θάνατός του στις 9-3-2005 ήταν κεραυνός εν αιθρία όπως όλοι καταθέτουν. 
Πρέπει οι δύο υποθέσεις, αυτή των υποκλοπών κι αυτή του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, να συνδεθούν και να ανασυρθεί  ο φάκελος από το ....
Αρχείο.
Αυτό  ζητάει η οικογένεια του στελέχους της Vodafone η οποία αμφισβητεί την αυτοκτονία του ανθρώπου της και καταγγέλει μέσω των δικηγόρων της επαγγελματικά  οργανωμένη δολοφονία όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου και Φραγκίσκος Ραγκούσης με παρόντα τον  Παναγιώτης Τσαλικίδη, αδελφό του Κώστα.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
« Έγινε αυτός ο θάνατος την επομένη σύσκεψης που  πραγματοποιήθηκε στη Vodafone και για την οποία σύσκεψη ενημερωτικά αρχεία δεν προσκομίστηκαν από την εταιρεία…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.
 «Επίσης δεν έγινε δυνατόν να διακριβωθεί το είδος και το περιεχόμενο της  συνομιλίας του Κώστα Τσαλικίδη ξημερώματα της 9-3-2005  με το κέντρο Κηφισού της εταιρείας στις 3 το πρωί  για  41’’ και στις 3 και 7’ το πρωί για  1 ώρα  11’ και 5’’, λίγες ώρες πριν τον θάνατό του.
Τέλος δεν έγινε δυνατή η εξέταση του παρείσακτου υλικού, γιατί καταστράφηκε με πρωτοβουλία του κ. Κορωνιά.  Για τη καταστροφή του πειστηρίου δεν ασκήθηκε καμία δίωξη. Αντίθετα υπήρξαν δημόσιοι έπαινοι.  Από τις 10-3-2005 ο Κορωνιάς κατέθεσε ένα χρόνο και 3 μήνες μετά, το 2006. Κάποιος ξέρει το κακούργημα  (υποκλοπές), κάποιος ξέρει το πειστήριο (παράνομο λογισμικό)  με το οποίο έγινε το κακούργημα και παίρνει  μόνος του την απόφαση να τα εξαφανίσει. Είναι σαν να δηλώνω ότι έγινε μια δολοφονία, η δολοφονία  έγινε με ένα όπλο αλλά πήρα την απόφαση να το εξαφανίσω.
Σε ποια χώρα δεν θα έλεγαν «περάστε στο δίπλα δωμάτιο και δώστε κατάθεση, αυτόφωρο αδίκημα. Αυτά είναι προκλητικά, υπάρχει παράβαση έπρεπε ν ασκηθεί αμέσως δίωξη. Κακούργημα, το ξέρω , το ανακοινώνω και δεν με διώκει κανείς. Κι όχι μόνο δεν με διώκει αλλά στη συνέχεια δεν καλούμαι ποτέ να δώσω εξηγήσεις αλλά παρά μονάχα μετά από ένα χρόνο. Ξέρω ότι έγινε κακούργημα, ξέρω το μέσο με το οποίο έγινε κακούργημα και παρεπιπτόντως σας λέω ότι χθες βρέθηκε και νεκρός, αυτός ο οποίος είχε λίγο πριν την θανάτωσή του επικοινωνία με κέντρο τα εταιρείας.
Από τη πλευρά της οικογένειας καταθέσαμε μήνυση για υπόθαλψη εγκληματία.
Κι αυτή η μήνυση είναι μαζί με όλες  τις άλλες στο αρχείο. Όλα αυτές, μαζί,  πρέπει ν ανασυρθούν από το αρχείο… Η εγκληματική ενέργεια θανάτωσης  του Κώστα Τσαλικίδη να μην συνδυαστεί με το έγκλημα της συγκάλυψης, να μην παραμείνει ένοχο μυστικό που θα δηλητηριάζει τη αξιοπιστία της Πολιτείας, της Κοινωνίας και της Δικαιοσύνης. Δεν έγιναν στοιχειώδεις ενέργειες και χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως  ακόμη και το σχοινί βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας κι όχι στο φάκελο της δικογραφίας….»
Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εκταφής και της νεκροψίας.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
«Ο θάνατος Τσαλικίδη συμπίπτει με την ανακάλυψη του παράνομου υλικού της Vodafone.Ο ίδιος ο νεκρός το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό του  εξομολογήθηκε στο περιβάλλον του πως είναι ζήτημα ζωής η θανάτου να φύγει από τη Vodafone. H αυτοκτονία ήταν  σκηνοθετημένη…», τόνισε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τα στοιχεία της δικογραφίας  δημιουργούν σοβαρές ενδείξεις πως δεν υπήρξε απαγχονισμός. Ενδεικτικά σας αναφέρω και μόνο ο κόμπος της θηλιάς είναι ιδιαίτερα περίπλοκος  που δεν θα μπορούσε να γίνει από τον Τσαλικίδη.  Το χρώμα του νεκρού,  η εικόνα του προσώπου, είναι η εικόνα ενός προσώπου ήρεμου, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν οι νεκροί  μετά τον απαγχονισμό. Τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά που έχουν να κάνουν με τον αύλακα δημιουργούν σοβαρές  υπόνοιες ότι δεν υπήρξε απαγχονισμός. Υπάρχει πλήρης απουσία αιμορραγικών στύξεων αλλά και εσωτερικών κακώσεων στον λάρυγγα και γενικά πλείστες όσες ενδείξεις που θα ήταν συμβατές με έναν απαγχονισμό. Αντίθετα ενέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε εγκληματική πράξη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η έρευνα από τις ελληνικές αρχές έγινε με μεθόδους πρωτόγνωρες και αντιεπιστημονικές.
Αρκεί  να επισημανθεί ότι αποτελούν εγκληματικές παραλείψεις,  η μη διενέργεια ιατροδικαστικής αυτοψίας, η μη λήψη δείγματος για ιστολογική έρευνα, η μη αναζήτηση δηλητηρίων,  που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αναισθησία προ του απαγχονισμού.
"Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας", δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.
Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος της  Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει λάβει απόφαση να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή της η Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Τάχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών αναφερόμενος ανάμεσα στους άλλους και στον Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έγινε στην συνέχεια αρχηγός της ΕΥΠ. «Ο Κορωνιάς έλαβε «οδηγίες»  πριν πάει στο Μαξίμου…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην ύπαρξη του 3ου κέντρου των υποκλοπών,  το οποίο όπως ανέφερε «βρέθηκε στο ισόγειο εταιρείας με έδρα την Παιανία (Ιντρακόμ) , η οποία χρόνια τώρα  εμπλέκεται στις τηλεπικοινωνίες της χώρας…»
κουρδιστό πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: