Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αιθεροβάμων και ο ψεύτης


Βγήκε λοιπόν ο ψεύτης Βενιζέλος- ο συνταγματολόγος που μιλούσε για προγραμματισμένη διακοπή των συνομιλιών με τη Τρόικα- και ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τα οποία για μια πολιτισμένη χώρα θα ήταν αυτονόητα.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει το ξεκαθάρισμα του κρατικού μηχανισμού από το ...
κηφηναριό των δημοσίων υπαλλήλων-αφισοκολλητών με τις παντούφλες Μιτσούκο, τα πλαστικά τάπερ, τα κομπολόγια στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου και το ψεύτικο σκυλάκι στο πίσω κάθισμα.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει την δικαιοσύνη στις αμοιβές των υπαλλήλων του γελοίου κρατικού μηχανισμού.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει να ξεφορτωθείς τον παρακμιακό, ανυπόληπτο και εστία διαφθοράς αμαρτωλό ΟΠΑΠ.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει ν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα για να γλιτώσει το επιβατικό κοινό από το νταβατζιλίκι κάποιων ταζιτζήδων που ζέχνουν- αυτοί και τα ταξί τους.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει το αυτονόητο: το ν' αγωνισθείς για να κάνεις τη χώρα σου ένα πραγματικό ευρωπαικό κράτος.
Ο Παπανδρέου της διαπλοκής και ο Βενιζέλος που «καθάρισε» τον Άκη και τον Γιάννο, στη περίφημη Εξεταστική για τις μίζες στα Εξοπλιστικά, με τι σθένος να πράξουν τα  παραπάνω αυτονόητα;
Άφησαν λοιπόν να περάσουν δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο αιθεροβάμων κωπηλάτης πρωθυπουργός αφού έφερε  το ΔΝΤ στην Ελλάδα προσπαθούσε με τουρκική μπαμπεσιά να τους  κοροιδέψει.
Έτσι ενώ οι κρατικοδίαιτοι εθνοπατέρες ψήφιζαν μεσοπρόθεσμα δεν τα εφάρμοζαν.
Στα χνάρια του αιθεροβάμονος  πρωθυπουργού και ο φιλόδοξος Βενιζέλος ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη τύπου για να ισχυρισθεί πως δεν τρέχει κάστανο με την Τρόικα.
Λίγες ώρες αργότερα κι αφού τον έκραξε όλη η Ευρώπη-κυβερνήσεις και ΜΜΕ έλεγαν ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν-βγήκε δίχως αιδώ ν’ ανακοινώσει μια σειρά από αυτονόητα μέτρα για μια χώρα που δεν θέλει να λέγεται τριτοκοσμική μπανανία.
Είναι ικανοί όμως, ο αιθεροβάμων πρωθυπουργός  και ο ψεύτης υπουργός, να εμφυσήσουν στους πολίτες το πνεύμα των επαναστατικών όσο και αυτονόητων μεταρρυθμίσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: