Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Χρυσός μποναμάς» Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο μέσω Εθνικής



Το θέμα σας το είχαμε αποκαλύψει στις 1 Μαρτίου λέγοντας Δώρο 95 εκατ στο Μέγαρο με εντολή του Γιώργου,
και μετά στις 27 Μαρτίου ρωτούσαμε  Το Μέγαρο Μουσικής στο κράτος; Γιατί
παρ' όλα αυτά, μας άρεσε  η ανάλυση του  Παναγιώτη Σουρέλη και σας καλουμε να διαβάσετε κι αυτήν ...
Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών και άλλων δανείων τους, εξαιτίας των περικοπών στους μισθούς, την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη φορολογική λαίλαπα, η κυβέρνηση τα αναγκάζει να πληρώσουν το δάνειο του… Μεγάρου Μουσικής!
Πρόκειται για δάνειο ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ (!) (χωρίς τους τόκους) που έλαβε το Μέγαρο Μουσικής από την Εθνική Τράπεζα πριν από μερικούς μήνες, με την τελευταία απόφαση που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου (σ.σ. δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2011) για την ολοκλήρωση των κτιριακών του εγκαταστάσεων και στο οποίο εγγυητής μπήκε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι!
Η ρύθμιση για την ανάληψη του δανείου – μαμούθ περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 παράγραφος 11 του φορολογικού νομοσχεδίου.
Το newsbomb αποκαλύπτει τους «αμαρτωλούς» όρους, που εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου για την - μόνο κατ’ όνομα - «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», που παρουσίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, στις 21 Φεβρουαρίου 2011. Στη σελίδα 139 σημειώνεται: «Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και δανείστριας Τράπεζας. (Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αρ. 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Τ.Ε. για την κάλυψη δανείου προς τον Ο.Μ.Μ.Α. ποσού 95.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων)».
Το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο μπήκε εγγυητής στο δάνειο των 95 εκατ. ευρώ που χορήγησε η Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά στην ουσία το χάρισε! Στην σελίδα 123, σημειώνεται, ότι το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως «χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας»! Θέλετε και μεγαλύτερη απόδειξη, ότι η κυβέρνηση στην πράξη χάρισε το δάνειο στο Μέγαρο Μουσικής; Πριν ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το δημόσιο κατέβαλε στην Εθνική Τράπεζα το ποσό των 2,64 εκ ευρώ, διότι το Μέγαρο Μουσικής δήλωσε αδυναμία να το καταβάλλει!
Με τη βούλα του νόμου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έλαβε δώρο 95 εκατ. ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα εξασφάλισε ότι θα πάρει τα χρήματά της πίσω, με τους απαιτούμενους τόκους φυσικά, καθώς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εγγυητή για την αποπληρωμή του από το ίδιο το κράτος. Και για να ξέρουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι πόσο καιρό θα το πληρώνουμε, το δάνειο έχει 25ετή διάρκεια. Τουλάχιστον, μας δίνουν εξαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του κεφαλαίου…
Διαβάστε περισσότερα για τις τράπεζες εδώ
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: