Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το ναζιστικό σινάφι Παπανδρέου - Μέρκελ προσέφυγε και στον Αρχιμήδη, για να μας πείσει για την νέα... κατοχή .


Την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρία, με έδρα το Λουξεμβούργο, με στόχο τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ, περιλαμβάνει το μυστικό "plan B" της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας με την κωδική ονομασία "Εureca", το οποίο παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Tribune.
Με βάση το πλάνο αυτό, το οποίο επεξεργάζονται -σύμφωνα με τη γαλλική "La Tribune"- οι στενοί οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, με... επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Roland Berger, η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.
Συγκεκριμένα, η εταιρία που θα ιδρυθεί θα είναι στα πρότυπα του γερμανικού οργανισμού Treuhandanst ltd που δημιουργήθηκε το 1990, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν περίπου 8.500 εταιρίες από την Ανατολική Γερμανία. Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.
Στο ίδιο πλάνο προβλέπεται επίσης η εξαγορά της εταιρίας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 125 δισ. ευρώ. 
Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα 125 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF, μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από σημερινά επίπεδα του 145%, χωρίς να απαιτηθεί "κούρεμα". 
http://ixnos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: