Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματική νύχτα για την Ελλάδα

Αγωνιώδεις τηλεφωνικές συνομιλίες Βενιζέλου - Σόιμπλε που μιλά ανοιχτά για χρεοκοπία και παρέμβαση Ομπάμα που χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα

Μετά από τη χθεσινή (κρίσιμη) τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου-Σόιμπλε που ήρθε να προστεθεί στις πολλές που έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες οι επόμενες ημέρες αποδεικνύονται... κάτι παραπάνω από κρίσιμες.
Η συνομιλία Βενιζέλου-Σόιμπλε έγινε (επισήμως έτσι λέγεται) σε καλό κλίμα, ωστόσο είναι δεδομένο τι είπε και τι ζήτησε ο Γερμανός υπουργός από τον Έλληνα

“Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει όσα συμφώνησε και σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει έκπτωση” είχε τονίζει ήδη σε συνέντευξή του στο ZDF και λογικά αυτή είναι και η στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.
Σήμερα ο Ε. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον Χορστ Ράιχενσμπαχ, Γερμανό επικεφαλής της “task force” της Κομισιόν για επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ και αμέσως μετά θα έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σόιμπλε.

Το τηλέφωνο δεν έχει πάρει τυχαία φωτιά. Στο τέλος της εβδομάδας οι δυο άνδρες θα συναντηθούν και στο ECOFIN στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει για μια ακόμη φορά όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά όχι μόνο τους Ευρωπαίους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει προσκληθεί και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Πριν μερικές ώρες ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα” όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ιταλία και η Ισπανία
Δηλαδή όπως περιέγραψαν ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το 2% της ευρωπαϊκής Οικονομίας (η Ελλάδα) δεν αποτελεί το μείζον και έτσι τίθεται το ερώτημα εάν θα συνεχίσει η Ευρώπη να στηρίζει το 2% την ώρα που τα μεγάλα μεγέθη (Ιταλία Ισπανία) αρχίζουν να “τρίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: