Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρκος αντιπρόεδρος: " Ο Παπανδρέου είπε οτι έχουμε δικαίωμα για έρευνες "

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Παπανδρέου – Ερντογάν και υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας, για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου!
   « Ο Παπανδρέου είπε να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα στην Κύπρο. Η απάντηση μας ήταν πως... “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Νυατικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες μας”»
Στο σημείο αυτό είναι από απίστευτος ισχυρισμός του Αρίντς που δηλώνει « τότε ο Παπανδρέου είπε « έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι εσείς μπορείτε. Αλλά μην υπάρξει ένταση»!
  Λογικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει κάνει τέτοιο διάλογο με τον Ερντογάν, ελπίζουμε την άμεση διάψευσει των ισχυρισμών του Αρίντς.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ / onalert

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εντονότατο διάβημα στην Άγκυρα από την Αθήνα για τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου,οι οποίες διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στην Προύσα, ο Μπουλέντ Αρίντς ισχυρίστηκε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Έρντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογο του ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διαξάγει έρευνες για εντοπισμού φυσικού αερίου, αλλά ζήτησε να μην προκληθεί ένταση.

Αναλυτικότερα, κατά τα λεγόμενα του Αρίντς, ο Παπανδρέου ζήτησε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα ανοιχτά της Κύπρου, και η απάντηση του Ερντογάν ήταν: «Είμαστε εναντίον των κινήσεων που θα εμπόδιζαν τη διαδικασία των συνομιλιών. Οι Ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Συνεπώς η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη με τις δικές της δυνατότητες. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Το πολεμικό μας ναυτικό και αν χρειαστεί η αεροπορία μας θα προστατεύουν την έρευνα αυτή. Ο Παπανδρέου, είπε, έχετε δίκιο. Αν το κάνουν εκείνοι, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, αλλά μην υπάρξει ένταση”.

Λογική βρήκε επίσης, κατά τον Μπουλέντ Αρίντς, ο Παπανδρέου την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στον ΓΓ του ΟΗΕ περί “ταυτόχρονου τερματισμού των ερευνών και σύστασης κοινής επιτροπής για κοινές έρευνες”, σύμφωνα με τον Μπουλέντ Αρίντς.