Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρά «παζάρια» στη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ


Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Βερολίνο, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.
Την ώρα που στη Βουλή, θα διεξάγεται η ψηφοφορία για το τέλος των ακινήτων, κατά την οποία δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και διαφοροποιήσεις βουλευτών, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...
το Βερολίνο θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης, μόνον εφόσον υπάρξει πλήρης εναρμόνιση της Ελλάδας στις επιταγές του, ζητώντας επί της ουσίας να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας της χώρας.
Πέραν της συνάντησης με την Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει επαφές και με γερμανούς βιομηχάνους καθώς θα μιλήσει σε εκδήλωση για την «Ημέρα της Γερμανικής Βιομηχανίας» που οργανώνει η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών.
Στις επαφές αυτές, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να προσελκύσει γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται και η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο, όπου και έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Πάντως, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι απρόβλεπτος παράγοντας στις  επαφές του κ. Παπανδρέου είναι η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία για το τέλος των ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: