Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τα άμεσα κυβερνητικά μέτρα που θα λάβει ο Σαμαράς

Τι σκέπτεστε να κάνετε άμεσα και μάλιστα με δεδομένους τους περιορισμούς που έχει υπογράψει ήδη η χώρα; 
Μήπως θα διαχειρίζεστε κι εσείς τα ίδια με τη σημερινή κυβέρνηση υπό την αυστηρή επιτήρηση της Τρόικας;”
Το ερώτημα αυτό απευθύνεται πλέον από πολλούς πολίτες στη ΝΔ και τον ίδιο, όπως είπε στην χθεσινή του ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς. 
Όπως όμως εξήγησε...
τα περισσότερα από τα μέτρα που ανέπτυξε στην ομιλία του  δεν χρειάζονται την έγκριση της Τρόικας. και μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα.
Τέτοια μέτρα  π[ου δεν προσκρούουν όπως είπε στην Τρόικα είναι:
Η αλλαγή του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.
Το μικρό κι ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο.
Η καλύτερη αστυνόμευση, η αλλαγή του δικονομικού πλαισίου,
Η επίσπευση απονομής δικαιοσύνης.
Η αλλαγή του νόμου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
Η κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων κάποιων
Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ενός προγράμματος μεγαλυτέρου από 15 δισεκατομμύρια, που αραχνιάζει στα συρτάρια υπουργών της κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια! Από μόνο του αυτό θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή πνοή και θα ξεκινήσει την Ανάκαμψη.
Οι μεγάλοι οδικοί άξονες που έχουν ξεκινήσει κι επί δύο χρόνια έχουν παγώσει.
Ξένες παραγωγικές επενδύσεις. Από την Ευρώπη, από παντού!  Αλλά μόνον μια κυβέρνηση με αξιοπιστία προς τα έξω, μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Το χτύπημα του παραεμπορίου που τσακίζει το νόμιμο εμπόριο.
Η πληρωμή 7 δισεκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, γιατί ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν την κρίση, κινδυνεύουν να κλείσουν, επειδή το Δημόσιο τους χρωστάει
Ακόμα, μέτρα για τη ρευστότητα
Οι τράπεζες παίρνουν κρατικές εγγυήσεις αλλά έχουν κλείσει τη στρόφιγγα στην πραγματική οικονομία. Κι αυτό παραλύει την οικονομική δραστηριότητα.
Εκτός των μέτρων αυτών για τα οποία δεν αντιτίθεται η Τρόικα, υπάρχουν κι αυτά με τα οποία διαφωνεί και είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς η Τρόικα ζητά για τα μέτρα αυτά να βρεθούν από αλλού έσοδα, να γίνει αλλού οικονομία,  για να εξισορροπηθούν  οι απώλειες εσόδων και να πιαστούν οι στόχοι της προσαρμογής.
Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ, συνέχισε ο κ. Σαμαράς μπορεί να επιτύχει ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με αυτό που επιδιώκει η Τρόικα χωρίς  δυσβάστακτα μέτρα για τον λαό με άλλα μέτρα που έχει ήδη προτείνει και θα φέρουν χρήματα:
Όπως η Εφεδρεία που προτείνει η ΝΔ και θα  φέρει σημαντικό περιορισμό του ελλείμματος.
Όπως η άμεση και οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Η κυβέρνηση προχώρησε σε δισταγμούς σε μερική τακτοποίηση.  Η διαφορά είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση διαιωνίζει μιαν εκκρεμότητα.  Εμείς μετατρέπουμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, την περιουσία τους σε πραγματική αξία, σε κεφάλαιο.
Όταν ο κόσμος καταλάβει ότι αποκτά πραγματική αξία το σπίτι του, τότε θα έλθει να πληρώσει για την οριστική ρύθμιση. Που θα συνοδεύεται με πλήρη πολεοδομική ρύθμιση. Για να είναι σύννομη…
Η δική μας πρόταση δημιουργεί το «ισοδύναμο αποτέλεσμα» που απαιτείται για να ξεμπλοκάρουν τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνουμε.
Κι ακόμα, επεξεργαζόμαστε λύσεις για τις μεγάλες και ζημιογόνες ΔΕΚΟ που επιβαρύνουν υπέρμετρα – σκανδαλωδώς θα έλεγα – το έλλειμμα.
Όπως ο ΟΣΕ, για παράδειγμα, που φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο με έλλειμμα 1 δισεκατομμυρίου σχεδόν κάθε χρόνο! Αυτή την απίστευτη αιμορραγία δεν την αντέχει άλλο ο Προϋπολογισμός Και δεν την αντέχει ο Ελληνικός λαός.
Το οικονομικό μας επιτελείο ετοιμάζει ήδη σχετική πρόταση…
Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, χωρίς να πλήξουμε άλλο τους πολίτες.
Και χωρίς να διστάσουμε μπροστά στις συντεχνίες.
Θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας.
Όλα αυτά, θα τα ξεκινήσουμε άμεσα και θα μας επιτρέψουν να διαπραγματευθούμε την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός μας.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: