Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Προβληματικός ο Βενιζέλος...

«Η 6η δόση στην ώρα της - Δεν μας ζητούν νέα μετρα» - Συνεχής ενημέρωση

Με τα προβλήματα στον φοροελεγκτικό μηχανισμό και την ελληνική δημόσια διοίκηση ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις αποκλίσεις στον Προϋπολογισμό λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και τα νέα, σκληρότερα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση που με τη σειρά τους οδηγούν σε νέα ύφεση εγκλωβίζοντας τη χώρα σε φαύλο κύκλο.
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την πραγματικότητα, γνωρίζουμε τι σημαίνει να λαμβάνεις αντιδημοφιλείς αποφάσεις», είπε ο κ. Βενιζέλος, και ....
καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης που δεν συναινεί στην κυβερνητική στρατηγική και δημιουργεί εστίες αντιπαράθεσης.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα έκθετη» σε πάσης φύσεως συμπεριφορές και στρατηγικές,  τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι ο μόνος τρόπος είναι «η θωράκιση της χώρας».
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτή η θωράκιση δεν επιτυγχάνεται με τη μη επικύρωση διοικητικών αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκάζεται συνεχώς να λαμβάνει νέα μέτρα. Υποστήριξε πως θα πρέπει να κάνουμε μία υπερπροσπάθεια για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους και από το 2012 να εμφανίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστήριξε πως και ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος θα στείλουν σήμερα επιστολές σε ΕΚΤ, Ε.Ε., ΔΝΤ, στις οποίες θα αποτυπώνονται τα μέτρα που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα εφαρμοστούν άμεσα.
Αναφερόμενος στην πιθανότητα να καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γινει και θα γίνει εγκαίρως, ενώ δήλωσε αισίοδοξος για τη στήριξη από τη γερμανική πλευρά, τόσο από την Ανγκελα Μέρκελ, όσο και από την αντιπολίτευση. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Θα συνεχιστεί ο έλεγχος ακίνητων και κινητών περιουσιών, ενώ θα δημοσιεύονται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών.
Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι δεν πλεονάζει ένα 3% από τους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιο Τομέα, αλλά οι απαντήσεις που έδωσαν οι επικεφαλής των οργανισμών δεν ήταν ικανοποιητικές, καθώς ήταν φιλικές προς τους εργαζόμενους. Οι υπουργοί θα φροντίσουν βάσει κριτηρίων και υπό τον έλεγχο που ΑΣΕΠ να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με απόλυτα θεσμικό και διαφανή τρόπο. Τα κριτήρια θα είναι οι εγγύτητα προς τη σύνταξη, οι σπουδές και το αντικείμενο. Ο εργαζόμενος που δουλεύει πραγματικά και έντιμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Υπό κατάληψη η αίθουσα
Η συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω... κατάληψης της αίθουσας από εφοριακούς και τελωνειακούς! Οι τελωνειακοί και εφοριακοί διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές τους.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: