Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Λαγκάρντ: Απεχθείς οι συγκρίσεις Ελλάδας - Αργεντινής, "άδειασε" τον Βενιζέλο!

«Δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί το χρέος της βιώσιμο.
«Οι συγκρίσεις είναι απεχθείς. Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα» δήλωσε η Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον, όπου...
μετέχει στη Σύνοδο της G20 και στη Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Επίσης, η Λαγκάρντ έκανε λόγο για «ισχυρή δέσμευση των Ευρωπαίων να συμπαρασταθούν σε κάθε μέλος της ευρωζώνης», ενώ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία  έχει εισέλθει σε μια επικίνδυνη φάση. 
Η Λαγκάρντ κάλεσε τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών να πάρουν μέτρα για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών τους στοιχείων, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν σωστά, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κρίσιμο για την τροφοδότηση της ανάπτυξης.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα, σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της. Υπογράμμισε επίσης την δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν σε κάθε μέλος της ευρωζώνης.
 
Τι είχε συμβεί;
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά "αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής".
"Θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας", υποστήριξε ο ίδιος για την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: