Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κούρεμα 50% και ο Βενιζέλος για πρωθυπουργός;

'Ναι' στην πρόταση Μέρκελ για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% φαίνεται να έχει πει ανεπίσημα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, ενώ την έγκριση για 50% αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέρεται να έχει δώσει και η κυβέρνηση Ομπάμα με προσωπική εμπλοκή του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση έχει ήδη υιοθετηθεί ανεπίσημα και ότι στο ΠΑΣΟΚ η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως μία τεράστια επιτυχία η οποία 'χρεώνεται' στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος λέγεται ότι έχει ...ξεπεράσει κατά πολύ τον προηγούμενο ΥΠΟΙΚ σε διαπραγματευτική ικανότητα και έχει χρησιμοποιήσει σωστά το χαρτί της ευρωπαϊκής και διεθνούς διάστασης της ελληνικής κρίσης.
Στήριξη στην προσπάθεια του αυτή φαίνεται να έχει βρει από τις ΗΠΑ και προσφάτως από το ΔΝΤ απ' όπου δόθηκε η 'άδεια' στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να απειλήσει με κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι Ηγέτες δεν παρείχαν την απαιτούμενη στήριξη στην Ελλάδα.
Οι εξελίξεις αυτές ήταν που οδήγησαν τη Γερμανία στην απόφασης προετοιμασίας του τραπεζικού της κλάδου για το ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης.
“Αν η Ευρώπη δεν προχωρήσει άμεσα στις κινήσεις που πρέπει προχωρήστε εσείς με αναδιάρθρωση 50%” αναφέρουν οι πηγές ότι είπε το ΔΝΤ στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.
Από την κυβέρνηση προετοιμάζεται με μεγάλη προσοχή η επικοινωνία αυτής της είδησης, με μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θεωρούν ότι πρόκειται για προσωπική επιτυχία του κυρίου Βενιζέλου και για μία εξέλιξη που του ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση του χρίσματος της προεδρίας του κόμματος και της διεκδίκησης της πρωθυπουργίας.
Το XrimaNews.gr θα δημοσιεύσει περισσότερες από τις καυτές λεπτομέρειες που υπάρχουν για όλα τα παραπάνω θέματα σε επόμενες ενημερώσεις.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: