Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: O πιο προσφιλής στόχος για την ΝΔ


Ο Α΄ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται πως αποτελεί από την ημέρα ανάληψης των νέων επαυξημένων καθηκόντων του, τον πιο προσφιλή στόχο της ΝΔ.
Οι μομφές προς το πρόσωπο του νέου τσάρου της ελληνικής οικονομίας διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς η κριτική που του ασκείται από την ηγεσία του ‘γαλάζιου στρατοπέδου’, είναι πια εντονότερη από εκείνη που δέχεται ο ίδιος ο... πρωθυπουργός.
Η ΝΔ, χρεώνει στον κο Βενιζέλο την αποκλειστική ευθύνη για τις δυσοίωνες εξελίξεις
Η πορεία της ύφεσης -που η πρόβλεψη στο μεσοπρόθεσμο ήταν για 3,5%- αλλά η οποία τελικά αναμένεται να ξεπεράσει το 4,5%, η επερχόμενη λήψη νέων μέτρων πέραν του μεσοπρόθεσμου αλλά και οι χειρισμοί του στη συμφωνία με τη Φινλανδία, αποτιμώνται στη «Συγγρού» ως το αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, δε σταματούν να μιλούν για έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης συνολικά αλλά και του επικεφαλής της οδού Νίκη, ξεχωριστά, αφού οδηγήθηκε -όπως λένε- σε Βατερλό παρά τις αρχικές του εγγυήσεις πως θα έβαζε “πάτο στο βαρέλι του χρέους”.

Σκληρή γλώσσα
Η Νέα Δημοκρατία, εκτοξεύει μάλιστα ιδιαιτέρως αιχμηρά βέλη, χρησιμοποιώντας σκληρή φρασεολογία και δριμείς χαρακτηρισμούς.
Μόνο το τελευταίο διάστημα, υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχουν:
• κάνει λόγο για έναν αντιπρόεδρο επιρρεπή στα παραληρήματα παραπληροφόρησης
• αποκαλέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θιασώτη της στρατιωτικής πειθαρχίας
• κατηγορήσει το υψηλόβαθμο στέλεχος για αμετροέπεια και θράσος καθώς ακόμη για λάθη, ανικανότητα και αμηχανία.
Το κλίμα που επιθυμεί να δημιουργήσει η ΝΔ, γύρω από τον υπουργό των Οικονομικών, αποτυπώθηκε εύγλωττα και σε πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη. Με αφορμή το θέμα των εγγυήσεων ο καθημερινός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε τον κο Βενιζέλο «να σοβαρευτεί επιτέλους».
Στη ΝΔ καθιστούν πάντως σαφές ότι δεν έχουν «τίποτα προσωπικό», με τον Υπουργό των Οικονομικών, αλλά πως η κριτική που ασκείται αλλά και οι προειδοποιήσεις που εκφράζονται, σε σειρά από θέματα, έχουν ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των Ελλήνων. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, επιμένει στην ανάγκη Επανεκκίνησης της Οικονομίας, ζητώντας Ανάπτυξη αλλά και απόσυρση του μέτρου για αύξηση του ΦΠΑ, με ταυτόχρονη εφαρμογή των προτάσεων Σαμαρά, που παρουσιάστηκαν αναλυτικά τον περασμένο Μάιο στο Ζάππειο ΙΙ.

Σχόλιο: Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε μέσα σε δυο μήνες να... απομυθοποιηθεί στα μάτια των πολιτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: