Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κόλπο «γκρόσο» από τη Google

Στην εξαγορά της εταιρείας «Motorola Mobility Holding» έναντι του ποσού των 12,5 δισ. δολαρίων προχώρησε χθες η Google, μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 
Ειδικότερα, η Google αγόρασε το 63% των μετοχών της Μotorola Mobility, τμήμα της πρώην Motorola, στην αξία κλεισίματος που είχαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος αυτού του χρόνου ή στις αρχές του 2012. 
Η μετοχή της...
Motorola Mobility Holding σημείωνε άνοδο 56% λίγο πριν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, διαμορφωμένη στα 38,13$ ενώ της Google παρουσίαζε πτώση κατά 1,8%.

«Η εξαγορά πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά το σύνολο των προϊόντων που βασίζονται στο λειτουργικό Android. Η κίνηση της εταιρείας θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στο σύνολο των πατεντών της Google και θα προστατεύσει το Android από τις ενέργειες της Microsoft, της Apple και άλλων εταιρειών», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Πέιτζ,

Το Android αποτελεί ένα λογισμικό για κινητά και ταμπλέτες, το οποίο ανταγωνίζεται σε μερίδιο αγοράς το iOS των συσκευών της Apple.

Η Motorola Mobility διαχωρίστηκε από την Motorola, κατασκευαστή πληθώρας ηλεκτρονικών συσκευών από το 1928, τον Ιανουάριο του 2011.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: