Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Έκτακτο G7 για τους κερδοσκόπους

Έκτακτο G7 για τους κερδοσκόπους
Την ώρα που το χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και οι ευρωπαϊκές αγορές βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η καγκελάριος Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια για να προλάβει τα χειρότερα, είχε την Παρασκευή διαδοχικές επικοινωνίες κατ'αρχάς με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εν συνεχεία δε με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Βρετανίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ντέιβιντ Κάμερον, αντίστοιχα.   
Συμφωνία για έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών του G7.
«Ολοι οι ηγέτες επιθυμούν μια ταχεία υλοποίηση των αποφάσεων της ...συνόδου κορυφής, που έγινε την 21η Ιουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα της την κατάσταση στην ευρωζώνη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.
Από την πλευρά της η Καγκελάριος Μερκελ πέρα από τον γάλλο πρόεδρο μίλησε με τον Σιλβιο Μπερλουσκονι και τον βρετανό ομόλογό του Ντειβιντ Καμερον.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας «όλοι συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».
Αργότερα και η κυρία Μερκελ θα συνομιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , από το Μέγαρο των Ιλισίων συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών του G7, χωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος της.
Παράλληλα, η γαλλική προεδρία ανήγγειλε «επικοινωνία των προέδρων Γαλλίας και ΗΠΑ, Σαρκοζί και Ομπάμα, εντός των αμέσως προσεχών ωρών», με άξονα την παρούσα ευάλωτη οικονομική κατάσταση.Την ίδια στιγμή, ο Σιλβιο Μπερλουσκονι φέρεται να δεσμεύθηκε να κατοχυρωθεί συνταγματικά το «φρένο χρέους», ενώ ανέφερε πως η σύνοδος του G7 είναι προπαρασκευαστική για την σύνοδο του G8.  
Ο Ιταλός πρωθυπουργός την Παρασκευή, προανήγγειλε επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.



πηγές: ΑΠΕ - SKAI 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: