Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μια κρίσιμη «λεπτομέρεια» που μπορεί να στοιχίσει πανάκριβα στην Ελλάδα

Τελικώς η Ελλάδα θα προλάβει να πάρει την επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα των πιστωτών της ή οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που θα την προλάβουν; 
Κι αν πάρει τη δόση, αυτή θα είναι η 1η του δεύτερου πακέτου βοήθειας ή η 6η του πρώτου;  
Μπερδευτήκατε
Το ίδιο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που τις τελευταίες ώρες καταβάλει προσπάθεια ώστε να ξεχωρίσει και να διευκρινήσει τα πράγματα.
Προσέξτε: αν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, που συμμετείχαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής, όπου αποφασίσθηκε το επόμενο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας, προλάβουν να περάσουν από τα εθνικά τους κοινοβούλια τη συμφωνία και να την ψηφίσουν, τότε θα πρόκειται για την 1η δόση. Αν όχι, τότε θα είναι η 6η.
Ποια η διαφορά, θα αναρωτηθείτε.
Με το β' πακέτο, οι όροι του δανείου είναι πολύ πιο ευνοικοί για την Ελλάδα. Δηλαδή, το επιτόκιο διαμορφώνεται σχεδόν στο μισό και ο χρόνος αποπληρωμής σχεδόν τριπλασιάζεται.
Κατά συνέπεια, στη χώρα μας συμφέρει η επόμενη δόση να είναι η 1η της β' φάσης. 
 Το ίδιο και στις Βρυξέλλες, οι οποίες πιστεύουν ότι έτσι θα δοθεί κι ένα μήνυμα στις αγορές για το ποσο αποφασισμένη είναι η Ευρωζώνη για να εφαρμόσει τη συμφωνία. Το θέμα, όμως, είναι, πλέον, αν θα προλάβουν να «περάσουν» τη συμφωνία από τα κοινοβούλια.

Πηγή:Voria/parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: