Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Στα αζήτητα τα πολυτελή αυτοκίνητα

Στα αζήτητα τα πολυτελή αυτοκίνητα
Στα αζήτητα παραμένουν δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα παρά το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες τους τα πωλούν πλέον σε πολυ χαμηλές τιμές. 
Σε μία εποχή κρίσης και υπό την απειλή των τεκµηρίων και των υψηλών τελών κυκλοφορίας, τα πολυτελή αυτοκίνητα αποτελούν «βαρίδιο» για τους ιδιοκτήτες τους. Και αν κάποτε αποτελούσαν το «όνειρο» του Νεοέλληνα, πλέον παραμένουν στα γκαράζ των σπιτιών...

Οι αγγελίες πώλησης έχουν γεμίζει κυριολεκτικά από πολυτελή αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Στις αγγελίες των αυτοκινήτων σήµερα µπορεί κανείς να βρει πραγµατικά οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε τιµή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», η εποχή που οι µικρές αγγελίες ήταν για τους «φτωχούς» και ήταν πολύ σπάνια η εµφάνιση ενός αυτοκινήτου «υπερπολυτελείας» σε αυτές έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αφού η οικονοµική στενότητα κατεδαφίζει κάθε πρόσχηµα.
Αν ρίξει κανείς µια µατιά σε µια από τις γνωστότερες ιστοσελίδες µε αγγελίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα, θα βρει όχι µία και δύο αλλά 89(!) Ferrari προς πώληση, και µάλιστα όχι τόσο παλιές _ κάποιες αγορασµένες πέρυσι, σε εποχή κρίσης, όπως το ολοκαίνουργιο µοντέλο Ferrari California που κάποιος το αγόρασε τον Ιούνιο του 2010 και σήµερα δέχεται να το αποχωριστεί προς 329.000 ευρώ. Για τους µη έχοντες υπάρχουν πάντως και οι «ευκαιρίες», όπως επιγράφεται αγγελία για Ferrari Mondial 8 του 1980 µε τιµή 23.999 ευρώ.

Για όσους αισθάνονται µειονεκτικά οδηγώντας µικρό και φθηνό αυτοκίνητο, ένα Grand Cherokee δεκαετίας - δωδεκαετίας προσφέρεται γύρω στις 3.500 ευρώ, δηλαδή πρακτικά χαρίζεται σε όποιον νοµίζει ότι θα µπορεί να το τροφοδοτεί µε βενζίνη, να του καλύπτει το τεκµήριο και να πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας και την Εφορία…

Για τις Porsche η αγορά του µεταχειρισµένου πλέον υποφέρει από υπερκορεσµό, µε τις Boxster να αλλάζουν χέρια για µόλις 11.000 -12.000 ευρώ, λιγότερο δηλαδή απ’ όσο κοστίζει ένα καινούργιο Fiat Punto. Σε µία µόνο ιστοσελίδα αγγελιών µετράµε 866 αγγελίες. Περίπου µία στις τέσσερις Porsche που κυκλοφορούν είναι σε αγγελία πώλησης. Τι να πει κανείς άλλωστε για τις 22 αγγελίες για Aston Martin σε τιµές από 80.000 ως και 180.000 ευρώ, ή για τις 19 αγγελίες για Bentley από 70.000 ως 200.000 ευρώ!

Στα αζήτητα παραμένει, τέλος και µια Rolls-Royce Silver Shadow 2 του 1978 που προσφέρεται προς µόλις 8.990 ευρώ αλλά η οικονομική κρίση επιβάλλει μικρού κυβισμού αυτοκίνητα ή ακόμα καλύτερα...ποδήλατο.


Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: