Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Εκστρατεία 'με πρόστιμα' κατά των άσεμνων εσωρούχων

Θα βάζουν και πρόστιμο 500 ευρώ στους πλανόδιους πωλητές με τέτοιου είδους εμπορεύματα.

Προσβολή της δημόσιας αιδούς θεωρούν οι δημοτικές αρχές της Πίζας την πώληση, σε πλατείες και υπαίθριες αγορές, εσωρούχων με "άσεμνες" σκηνές αλλά και με τον περίφημο Πύργο της Πίζας εν είδει φαλλικού συμβόλου και αποφάσισαν να ... καταπολεμήσουν την τάση αυτή επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στους εμπόρους.
"Υπάρχουν χυδαιότητες που πρέπει να απομακρυνθούν από τους πάγκους με τα σουβενίρ", φέρεται να δήλωσε ο δήμαρχος της Πίζας, Μάρκο Φιλιπέσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα. Ο δήμαρχος σχολίασε με τον τρόπο αυτό την απόφαση της δημοτικής αστυνομίας να επιβάλει πρόστιμα ύψους 500 ευρώ σε πέντε πλανόδιους πωλητές. Το παράπτωμά τους: πουλούσαν μποξεράκια που στον καβάλο εικόνιζαν ένα "φαλλικό" Πύργο της Πίζας.


"Ανεπιθύμητα" χαρακτηρίζουν οι αρχές και άλλα, παρόμοια είδη, όπως μια ποδιά με τυπωμένο το γυμνό σώμα του αγάλματος του Δαβίδ -- του αγάλματος Μιχαήλ Αγγέλου -- και εσώρουχα με σκηνές από τις ερωτικές τοιχογραφίες της Πομπηίας.


Την απόφαση των αρχών χαιρέτισε ο κριτικός τέχνης Φιλίπε Νταβέριο τονίζοντας ότι μολονότι δεν πρέπει να απαγορευτεί στους βιοτέχνες να φτιάχνουν τέτοια είδη, η πώλησή τους στην Πιάτσα ντέι Μιράκολι, μπροστά δηλαδή από τον Πύργο της Πίζας, είναι ανεπίτρεπτη. "Μάλιστα όλες οι πλατείες της Ιταλίας πρέπει να απελευθερωθούν από τη στρατιά των πάγκων που τις κατακλύζουν", τόνισε.


Οι δημοτικές αρχές της Πίζας, της Φλωρεντίας, της Σιένας, του Σαν Τζιμινιάνο και της Πιέντσα ζήτησαν από την περιφέρεια της Τοσκάνης να τους παραχωρηθούν μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά την προστασία του αστικού περιβάλλοντος προκειμένου να μπορέσουν να απαγορεύσουν το εμπόριο τέτοιων ειδών σε δημόσιους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: