Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

«Βοήθα, Παναγιά μου, μην πέσουμε σε αγανακτισμένους»

Μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» θα προσπαθήσουν να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου εφέτος οι υπουργοί της κυβέρνησης, φοβούμενοι τις αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων κατοίκων και επισκεπτών στα διάφορα μέρη των διακοπών τους
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η επιλογή της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στην...
Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραβρεθεί ο γηγενής υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης -που ως και εκείνος ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ινκόγκνιτο προ εβδομάδων, εν μέσω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει ο χειρισμός του στο άνοιγμα του επαγγέλματος των οδηγών ταξί- και στην Παναγία τη Σουμελά ο Κοζανίτης υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
Ως αργά χθες το απόγευμα μάλιστα αναζητούνταν ακόμα από τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης ο «τολμηρός» που θα μετέβαινε στην Παναγία της Τήνου, δεδομένου ότι Τηνιακός υπουργός δεν υπάρχει στο παρόν κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι τελικά θα πάει ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, που υπενθυμίζεται ότι προ ημερών αποδοκιμάστηκε στη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού στην Αχαΐα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πάντως ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα βρεθεί στην Πρέβεζα, προκειμένου να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας των Ξένων. Ο ίδιος διεμήνυσε από νωρίς την επιθυμία του να μην υπάρξει οποιουδήποτε είδους ιδιαίτερη υποδοχή, καθώς και να μην παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του, μια και αμέσως μετά τη Λειτουργία θα αποχωρήσει.

Εκτός των τειχών θα βρεθούν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων τα μέλη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου, που μετά την Πάρο και τη Σέριφο την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στη Σκιάθο, μέλλει να επισκεφθεί και την Κρήτη -όπου βρίσκεται ήδη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης- και συγκεκριμένα το ξενοδοχειακό συγκρότημα της συζύγου του Ν. Σηφουνάκη στο νησί, προτού επιστρέψει οριστικά (;) στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί που -αν δεν επισκέπτονται απλά τις περιφέρειές τους για να περάσουν οικογενειακά το τριήμερο- αποφεύγουν επιμελώς να αποκαλύψουν τον προορισμό τους, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου στην κυβερνητική πολιτική και τυχόν εκδήλωσή τους στο πρόσωπό τους... 
Στην Αρκαδία βρίσκεται ήδη ο Δ. Ρέππας, στη Θεσσαλονίκη ο Χ. Καστανίδης, στις Σέρρες ο Μ. Μπόλαρης και στην Πάρο ο Χ. Παμπούκης, ενώ για την Κομοτηνή αναχώρησε χθες ο Γ. Πεταλωτής, που λέγεται πάντως ότι θα εκδράμει στη γειτονική Τουρκία. 
Προς άγνωστη κατεύθυνση έχουν αναχωρήσει οι κ. Μ. Παπαϊωάννου Π. Μπεγλίτης και (από τη Σκόπελο από όπου έφυγε χθες) ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ ότι θα παρέμεναν στο κλεινόν άστυ διατείνονταν ως χθες συνεργάτες των κ. Μόσιαλου, Λοβέρδου και Ξυνίδη.
Μαριτίνα Ζαφειριάδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ. ΟΙ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΝΕ??? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ. ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ!!!!!!!ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΜΕ 50 ΜΠΡΑΒΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΗΛΙΘΙΟΣ!!!!