Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Χάσαμε τον Βενιζέλο!

Που είναι ..;

Το χρηματιστήριο επανήλθε στα επίπεδα του 1997 σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 1000 μονάδων, με  πτώση 6%.
Μέσα σε 6 συνεδριάσεις τις τελευταίες ημέρες χάθηκαν περίπου 7 δις.
Παρακολούθησα  τα βραδυνά δελτία ειδήσεων.
Ο πολυπράγμων και λαλίστατος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών, δεν ήταν πουθενά!
Δεν έκανε ούτε μια δήλωση!
Κρύβεται, δεν ξέρει τι να πεί ή το έχει μετανοιώσει;
Ο,τι και να συμβαίνει, είναι δυνατόν τέτοιες ώρες η χώρα να μην έχει υπουργό Οικονομικών;
Ο Γιώργος πάντως διέκοψε τις ….διακοπές του και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου
ΝΔ: Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. επιβεβαιώνουν την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου
Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου υπενθύμισε με αφορμή τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της ΕΚΤ.
«Σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, λίγο- λίγο, έρχονται στις θέσεις Σαμαρά. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη αποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού, με υψηλό βαθμό αλληλεγγύης, δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου», σχολίασε ο κ. Μηταράκης.
Σε αυτό το περιβάλλον, πρόσθεσε, «η ΕΚΤ θα πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο, στοχεύοντας στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και όχι μόνο στη διατήρηση χαμηλού πληθωρισμού».
Επανέλαβε ακόμη ότι, όπως είχε επισημάνει η ΝΔ, η συμμετοχή ιδιωτών δεν συνέβαλε θετικά στην αξιοπιστία της Ευρωζώνης, αλλά «αντίθετα δημιούργησε ανησυχία για ακόμα περισσότερες χώρες, με αποτέλεσμα, το όποιο όφελος να είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το συνολικό κόστος για την Ευρωζώνη».
Νέα καταιγίδα μέτρων «βλέπει» η Αλ. Παπαρήγα
Νέα «καταιγίδα» μέτρων με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη προέβλεψε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
«Οι έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την διάσωση της ευρωζώνης δεν είναι παρά μια νέα καταιγίδα που έρχεται κατά των λαών με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού».
Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τόσο τον ελληνικό, όσο και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης να μην κάθονται και να παρακολουθούν «με σταυρωμένα χέρια», αλλά να αντιδράσουν απέναντι στις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «οι δύο επόμενες δεκαετίες να είναι δεκαετίες εξεγέρσεων και επαναστάσεων για την ανατροπή του συστήματος».
Όσον αφορά στο ευρωομόλογο, τόνισε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω «από τα απατηλά μέτρα διαχείρισης του καπιταλισμού», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί φάρμακα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι οι εκλογές, αν γίνουν, θα σηματοδοτήσουν την επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και για τον λόγο αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη να γίνει ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα με την ενίσχυση του ΚΚΕ.
ΛΑΟΣ: Η κατάσταση απαιτεί κάτι περισσότερο από τηλεφωνήματα
«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της διασκέψεως Κορυφής αρχίσαμε να εκλιπαρούμε για εξασφάλιση των συμφωνηθέντων», σχολίασε με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Σίσσυ Αλιγιζάκη.
«Η παγκόσμια ρευστότητα που επήλθε από την επικράτηση των αγορών απέναντι στις πολιτικές ηγεσίες καθιστά σχεδόν αδύνατη την επιβίωση των ασθενών οικονομιών. Η κατάσταση απαιτεί κάτι περισσότερο από τηλεφωνήματα στις Βρυξέλλες», παρατήρησε
Απευθείας δανεισμό των κρατών από την ΕΚΤ προτείνει ο ΣΥΝ
«Ο συνδυασμός λιτότητας, αλλεπάλληλων μνημονίων και ακριβών δανείων, που διασώζουν χρεοκοπημένους τραπεζίτες, έχει αποτύχει παταγωδώς για την Ελλάδα και αποτυγχάνει και για τις άλλες χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία ο Συνασπισμός
«H απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις», τονίζει ο ΣΥΝ και πρόσθέτει:
«Όσο το νεοφιλελεύθερο δόγμα είναι οδηγός λειτουργίας της οικονομίας και της πολιτικής, όσο οι κυβερνήσεις παίζουν το ρόλο του “τροχονόμου” των συμφερόντων των χρηματαγορών και των κερδοσκόπων, οι κοινωνίες παντού θα βουλιάζουν στη φτώχεια και στην ανεργία».
Επίσης, προτείνει ως εναλλακτική λύση «την παράκαμψη των αγορών και την ανάληψη ενεργού ρόλου από την ΕΚΤ, η οποία θα δανείζει απευθείας τα κράτη».
Όφις Ιοβόλος   
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: