Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

'Καρότο και μαστίγιο' οι σημερινές κυβερνητικές αποφάσεις...

-“Κλειδώνουν” σήμερα συγχωνεύσεις και “λουκέτα” στην ΕΡΤ
- “Τυράκι” με προσλήψεις των... 25 ευρώ
- Διαρροές για μείωση ΦΠΑ
- Σιγή ιχθύος από Παπανδρέου-Βενιζέλο

Εν μέσω πανευρωπαϊκής αναταραχής που ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη χρηματοδότηση της Ελλάδας και φαίνεται ότι πάει και την 6η δόση πιο πίσω (με άγνωστες ακόμη συνέπειες) Παπανδρέου-Βενιζέλος είχαν συνάντηση μιαμισης ώρας, ωστόσο αμέσως μετά δεν έκαναν την παραμικρή δήλωση.
Οι πληροφορίες λένε ότι... συζητήθηκε αναλυτικά η πρόοδος που έχει γίνει αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενόψει και του ελέγχου της τρόικας που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.
Έτσι πριν καταφτάσουν οι ελεγκτές από σήμερα τα... κεφάλια μπαίνουν μέσα και από τις 10 το πρωί ξεκινούν οι συσκέψεις υπό την προεδρεία του κ. Παπανδρέου, με πρώτη αυτή για την προετοιμασία της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της 3ης Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη για τη ΔΕΘ και στη 1 το μεσημέρι θα συγκληθεί η άτυπη κυβερνητική σύσκεψη, όπου θα παρουσιαστεί και το σχέδιο για την εξυγίανση της ΕΡΤ.
Ήδη το εύρος των αλλαγών το έχει περιγράψει ο Η. Μόσιαλος αναφέροντας στην τελευταία του συνέντευξη πως στην ΕΡΤ ίδιες θα μείνουν μόνο οι συχνότητες!
Το σχέδιο για την ΕΡΤ προβλέπει ακόμη και μείωση κατά 45% του προσωπικού μέχρι το 2015, αλλά και να κλείσει η συχνότητα της ΕΤ1 η οποία θα περιέλθει στην ΕΤ3. Παράλληλα προβλέπεται να κλείσουν τα: Σπορ Plus και Σίνε Plus, ενώ σε επίπεδο ραδιοφώνου θα σταματήσουν και οι εκπομπές στα Μεσαία, ενώ θα μπει λουκέτο στους δέκα από τους συνολικά σταθμούς της επαρχίας. Τέλος θα μπει και στην έκδοση της Ραδιοτηλεόρασης. Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με το protagon αν τηρηθεί κατά γράμμα το σχέδιο.
Στο μεταξύ στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζεται η συζήτηση για το εύρος και την ένταση των μεταρρυθμίσεων αλλά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Έτσι μελετώνται τα μέτρα που θα λειτουργήσουν επικοινωνιακά, όπως η πρόσληψη άλλων περίπου 100.000 με μεροκάματα της τάξης των 25 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ στου Δήμους, ένα πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Παράλληλα έχουν αρχίσει “διαρροές” από επίσημα χείλη για μείωση του ΦΠΑ που... μόλις αυξήθηκε!
Έπειτα από τον κ. Π. Κουκουλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε παραλογισμό την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «το ΦΠΑ έχουμε πει ότι τον Οκτώβριο θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση. Αν θέλετε να σας κάνω μια πρόβλεψη, αυτό το 23% δεν το βλέπω να μακροημερεύει. Το βλέπω πολύ υψηλό».
Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ακόμη ... σέρνει βασικά θέματα όπως το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις που αναμένεται να πέσουν άμεσα στο τραπέζι και να προκαλέσουν νέο γύρο αντιπαραθέσεων με την Τρόικα να απαιτεί την εφαρμογή τους... ήδη από χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: