Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Φόβοι για νέα φυγή από την κυβέρνηση


Τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο να βρει μιμητές η απόφαση του Χ.Παμπούκη να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα
Η προμελετημένη... αποχώρηση του Χάρη Παμπούκη, σαφώς και δημιουργεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά εάν ο πρώην υπουργός βρει... μιμητές στο υπουργικό συμβούλιο! 
Οι τάσεις – φυγής που έχουν πολλοί και η αναζήτηση «αφορμής» για το "αντίο" από το κυβερνητικό σχήμα, ανησυχεί ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του δύσκολου χειμώνα. 
Ανησυχία υπάρχει πλέον και για τους συσχετισμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού οι συμμαχίες βγήκαν στην επιφάνεια...

Κατ’ αρχάς, και όπως έγραψε χθες η voria.gr, ο Χάρης Παμπούκης, που σημειωτέον ήταν ο «κουμπάρος» στο γάμο του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον τελευταίο ανασχηματισμό, είχε αποφασίσει να πηδήξει από το πλοίο, καθώς οι αντιρρήσεις του σε κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης και κυρίως η πολιτική του «ανεργία», αποτέλεσαν οι κύριες αιτίες για να υποβάλλει την παραίτησή του.
Είχε, όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι που δεν ανήκουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, τάσεις φυγής, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πολλοί τον αποκαλούσαν ως τον «ισχυρό» της αυλής του Γιώργου Παπανδρέου.
Και αν ο Χάρης Παμπούκης αποτελεί πλέον παρελθόν, στο Μαξίμου ανησυχούν μήπως αυτή η κίνηση βρει... μιμητές και τον ακολουθήσουν και άλλα στελέχη, όχι απαραίτητα από το υπουργικό συμβούλιο. Και επειδή τα δύσκολα για την κυβέρνηση έρχονται, θεωρούν πιθανόν πως θα πηδήξουν και άλλοι από το καράβι, εκτός εάν δράσει ταχύτατα ο πρωθυπουργός...
Όσον αφορά τους συσχετισμούς, αυτοί αλλάζουν πλέον καθώς ο Χάρης Παμπούκης φλέρταρε – το τελευταίο χρονικό διάστημα – με την ομάδα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και η παραίτησή του, δείχνει πολλά - μάλιστα, πολλοί λένε πως αυτό ήταν ένα μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον πρωθυπουργό. Και εάν κανείς συνδέσει την παραίτηση με όσα είπε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, για το πολιτικό του μέλλον, τότε μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα...
του Σπύρου Νάννου
Voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: