Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Εικόνα σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές

Με θετικότερη διάθεση και μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μία μόλις ημέρα μετά  τη χθεσινή βουτιά που καταγράφηκε στις συναλλαγές.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ σημαντικό παράγοντα έπαιξε και η παρέμβαση της ΕΚΤ στη...
δευτερογενή αγορά.
Αναλυτικά, άνοδο 1,3% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 και έκλεισε ανεπίσημα στις 948,21 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 1,89%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 1,63%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο DAX είχε οριακή πτώση 0,10%. Οι αγορές στην Ασία κατάφεραν να περιορίσουν τις μεγάλες απώλειές τους που άγγιξαν ακόμη και το 10%, με τον Nikkei να κλείνει στο -1,7%.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να προχώρησε σήμερα σε αγορές ισπανικών και ιταλικών τίτλων, με ποσά της τάξης των 10 και 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Μάλιστα, τα spreads των 10ετών ιταλικών τίτλων υποχωρούν στις 280 μονάδες βάσης, ενώ των ισπανικών στις 269 μονάδες βάσης.


Πηγή:Voria/parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: