Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Θα επιστρέψει στην πολιτική ο Dominique Strauss-Kahn;

Ο Dominique Strauss-Kahn θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να κατέβει στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη Γαλλία του χρόνου, δηλώνουν κορυφαίες προσωπικότητες του Σοσιαλιστικού κόμματος, έπειτα από την κατάρρευση των καταγγελιών σε βάρος του.
Η ηγέτης των Σοσιαλιστών και υποψήφια πρόεδρος Martine Aubry μίλησε για την τεράστια χαρά της και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Strauss-Kahn θα...
μπορέσει σύντομα να βγει «από αυτό τον εφιάλτη».

Όμως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η γαλλική κοινή γνώμη είναι διχασμένη απέναντι στην ενδεχόμενη επιστροφή του Strauss-Kahn στην πολιτική σκηνή.
Σε δημοσκόπηση, το 49% απάντησε ότι θα ήθελε να δει τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να επιστρέφει στην πολιτική, το 45% είπε όχι και το 6% δεν απάντησε.
Οι ερευνητές της εισαγγελίας του Μανχάταν αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν εάν θα αποσύρουν όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Strauss-Kahn, καθώς αποδείχθηκε ότι η αξιοπιστία της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση είναι αδύναμη.

Εάν πράγματι ο Strauss-Kahn απαλλαχθεί από τις κατηγορίες και επιδιώξει έναν ρόλο στη γαλλική πολιτική, όλα θα εξαρτηθούν από το εάν οι Γάλλοι θα θεωρήσουν ότι η φήμη του ως γυναικά είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα.

Πάντως, μετά τη σύλληψή του, το κόμμα των Σοσιαλιστών επέλεξε νέους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές, όπως την Aubry και τον Francois Hollande, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι και οι δύο θα μπορούσαν να κερδίσουν τον Sarkozy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: