Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Προκαταρκτική για τον Αντρίκο και τα CDS

Δουλειά ανέλαβαν από χθες οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρος Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, με τη μία από αυτές να «αγγίζει» τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου.
Η αφορμή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, δόθηκε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις του Αντρίκου Παπανδρέου με την εταιρία Unigestion, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση CDS, τα ασφαλιστικά συμβόλαια δηλαδή που αφορούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας...
Τώρα, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αναλάβει να διερευνήσει κατά πόσο είναι αξιόποινη η σχέση του αδελφού του πρωθυπουργού με την εν λόγω εταιρία, καθώς εμφανίζεται να είναι μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της, όταν αυτή τον Νοέμβριο του 2010 πρότεινε στους πελάτες της ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών. Σε γραπτή του δήλωση πάντως ο Αντρίκος Παπανδρέου αρνήθηκε κάθε σχέση του με CDS, εκφράζοντας παράλληλα με δήλωσή του την «ικανοποίησή» του για τη δικαστική διερεύνηση του θέματος.

Ταυτόχρονα, πταισματοδίκης, έπειτα από εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, θα «ξεσκονίσει» και τα δάνεια των Δήμων Αχαρνών και Ζωγράφου, τα οποία παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την πέμπτη δόση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επισημαίνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αχαρνών έλαβε δάνειο ύψους 35.000.000 ευρώ από τη αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, το οποίο ενέκριναν τότε τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Αντίστοιχα, ο Δήμος Ζωγράφου δανείστηκε το ποσό των 25.000.000 ευρώ από την αυστριακή τράπεζα Communal Credit LTD, χωρίς να λάβει έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
δημοκρατία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: