Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αναμένεται σύγκρουση κορυφής

Μια, εδώ και καιρό αναμενόμενη από πολλούς, «κόντρα» ξεκίνησε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης κ. Παγκάλου και Βενιζέλου. 
Η εκδήλωση της «κόντρας» δεν έγινε με εκατέρωθεν δηλώσεις αλλά με τη δημοσιοποίηση των θέσεων του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων.
Οι αρμοδιότητες των δύο στιβαρών πολιτικών, στο ...
θέμα των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται, φαίνονται να συμπίπτουν, γεγονός που θα αναζωπυρώσει παλαιά πάθη.
Οι αρμοδιότητες του κ. Παγκάλου αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό τον τομέα. Επίσης ο κ. Πάγκαλος είχε εξαρχής μιλήσει για καταργήσεις και απολύσεις, πριν ακόμη παραστεί η ανάγκη αποκρατικοποιήσεων λόγω του Μεσπρόθεσμου. Όμως ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη  και προσανατολισμό.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αφορμή για την ανάδειξη της διαφορετική προσέγγισης που έχουν οι δύο άνδρες, υπήρξε το θέμα του ΟΠΑΠ. 
Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος ακυρώνει την αποκρατικοποίησή του με το επιχείρημα ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο οργανισμό μπορούν να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε είναι αν η πρόταση Βενιζέλου συνάδει με τις υποχρεώσεις μας στο Μεσοπρόθεσμο. 
Ο κ. Βενιζέλος έκανε ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας ο ΟΠΑΠ να πάρει όλα τα «φρουτάκια» και τα Κρατικά Λαχεία
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ θα αποκρατικοποιηθεί, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αφού ο κ. Πάγκαλος δεν έχει ακόμη αντιδράσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: