Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Κολ για Μέρκελ: “Καταστρέφει την Ευρώπη που έχτισα”

Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τις διαρροές του γερμανικού περιοδικού Spiegel για δηλώσεις – σοκ του πρώην καγκελάριου Χ. Κολ κατά της Α. Μέρκελ.
Ο κ. Κολ φέρεται να έχει δηλώσει ότι η πολιτική διαχείριση της κρίσης από τη νυν καγκελάριο είναι επικίνδυνη κι ότι καταστρέφει την Ευρώπη που έχτισα
Το περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο υποστηρίζει ότι πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Κολ ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ είναι επικίνδυνη...

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην καγκελάριου ο οποίος σε δήλωσή του διέψευσε το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα “φαντασιώσεις”. 
Όπως ανέφερε, παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το ευρώ ενώ αναφέρει ότι βασικές αιτίες της κρίσης είναι η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα ο κ. Κολ λέει ότι τα λάθη αυτά έγιναν από τον Γ. Σρέντερ και τον Γ. Φίσερ.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιοδικό Spiegel επιμένει στο δημοσίευμά του και στις δηλώσεις του Χ. Κολ κατά της Αγ. Μέρκελ.
Μιλάμε ότι η Ελλάδα είναι ικανή να προκαλέσει εμφύλιο στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης. 
Μεγαλεία…
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: