Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ζουράρις: "Η Ελλάδα είναι αποικιοκρατούμενη περιοχή"

«Η χώρα, εδώ και ενάμιση χρόνο υπάγεται πλέον σε καθεστώς αποικιοκρατουμένης περιοχής». 

Η εκτίμηση δια στόματος Κώστα Ζουράρι στο newsbomb.gr επιβεβαιώνει πλήρως τις δηλώσεις Γιούνκερ, για τις οποίες γίνεται τόσο θόρυβος αυτές τις μέρες.
Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων στο ... newsbomb.gr των καθηγητών Πανεπιστημίου Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη και Μαίρης Μπόση περί «ευρωπαϊκής ομηρίας της χώρας», μια ακόμη φωνή, αυτή του διακεκριμένου Πολιτειολόγου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου των Παρισίων, επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος του Eurogroup περί περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο  κ. Ζουράρις υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις Γιούνκερ είναι απολύτως σωστές και εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δέσμια της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, καθώς δεν μπορεί να στραφεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Πώς σχολιάζετε την τελευταία δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;
«Η δήλωσή του είναι απολύτως σωστή. Ο άνθρωπος αυτός είναι πάντα πολύ προσεκτικός και έχει εξαιρετικές ικανότητες. Εάν δεν ήταν εκπρόσωπος του τίποτα, δηλαδή του Λουξεμβούργου, μιας χρηματαποθήκης κλεπταποδόχων και ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας ή της Γερμανίας, θα ήταν μεγάλη προσωπικότητα.

Πρώτη διαπίστωση είναι ότι τα είπε απολύτως σωστά. Οι όροι του Μνημονίου όπως και του Μεσοπρόθεσμου είναι όροι αποικιακής ουσιαστικά συμβάσεως. Επομένως η χώρα, εδώ και ενάμιση χρόνο υπάγεται πλέον σε καθεστώς αποικιοκρατουμένης περιοχής.
Βεβαίως έχει περισταλεί η εθνική κυριαρχία σε πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει θιγεί ακόμη εν τοις πράγμασι η εθνική κυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά βεβαίως και εκεί, η πίεση των δανειστών θα είναι τέτοια ώστε, η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση από αυτές του δικομματικού συστήματος, θα έχει την φυσική τάση για την ενδοτικότητα που είχε και πριν, αλλά αυξημένη.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διατελεί υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, εν ονόματι των αισχροκερδών και των τοκογλύφων. Και τώρα πρέπει να αγωνιστεί για να την επανακατακτήσει».


Πρακτικά, τι σημαίνει περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας;
«Όταν στο πρώτο Μνημόνιο υπάρχει η ρήτρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ψάξει να βρει άλλες πηγές χρηματοδοτήσεως, απαγορεύεται δηλαδή να πάει προς την Κίνα, ή τη Ρωσία κλπ, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στο άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Για να σας το πω απλά: Εάν θελήσω να πάρω ένα δάνειο και πάω σε μια τράπεζα που οι όροι δεν με συμφέρουν, έχω το δικαίωμα να πάω και σε άλλες. Αυτό δεν το έχει η Ελλάδα. Από αυτό και μόνο φαίνεται ο περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας, ο οποίος είναι ακόμη πιο στυγνός και μάλιστα κατά παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου στη ρήτρα που απαγορεύει στην Ελλάδα να επικαλεστεί την εθνική κυριαρχία σε θέματα εμπραγμάτου δικαίου.

Ένα άλλο παράδειγμα: Την ιδιοκτησία του δημοσίου η κυβέρνηση δεν μπορεί να την υποθηκεύσει κατά το δοκούν και όπως θέλει. Προηγείται η Τρόικα. Στα νησιά μας, τις βραχονησίδες, τα λιμάνια μας, προηγείται η Τρόικα.

Άλλο παράδειγμα είναι το εξής: Υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα την οποία επέβαλαν οι Γερμανοί που απαγορεύει τον συμψηφισμό των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας με τις υποχρεώσεις καταβολής αποζημιώσεων που έχει η Γερμανία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και που ξεπερνά συνολικά τα 250 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα;
«Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση εξαρτήσεως, θα σου πουν, μη μιλάς και μη φωνάζεις πολύ για την ΑΟΖ, μη μιλάς για το Σκοπιανό, για τους Τσάμηδες και την Αλβανία, μη φωνάζεις για την Κύπρο. Από εκεί και πέρα, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε…».
Της Ράνιας Καρατζαφέρη

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/blog-post_2058.html?spref=fb


newsbombgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: