Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θα σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να σώσουν την Ελλάδα(;)

Η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου L' Echos, σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο:  
Θα σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να σώσουν την Ελλάδα; αναφέρεται σε δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκούντερ Ετιγκερ, αρμοδίου για θέματα ενέργειας, προς τον γερμανικό Τύπο, με τις οποίες πρότεινε να σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι από διάφορες χώρες στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν την εμπειρία τους. 
Φαντάζομαι ότι... καθηγητές διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων όπως και ανώτερα στελέχη της διοίκησης θα επιθυμούσαν να πάνε εθελοντικά στην Ελλάδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με στόχο να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με τεχνογνωσία και να την ενισχύσουν στην προσπάθειά της να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας δήλωσε ο Επίτροπος. 
  Σύμφωνα με τον Ετιγκερ οι Ευρωπαίοι αυτοί ειδικοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα κατά τα δέκα προσεχή χρόνια, ενώ αναφορικά με το κόστος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκτίμησε ότι θα μπορούσε να μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες προέλευσης των ξένων ειδικών.
Αυτή η πρόταση, σχολιάζει το δημοσίευμα, βρίσκεται κοντά με την άποψη που εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Οσλερ, ο οποίος ανέφερε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε διάφορα αντικείμενα και τομείς, όπως είναι το δίκαιο ανταγωνισμού, θέματα εκπαίδευσης κ.α. με την Ελλάδα. 
Και ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής συνταξιούχων παράλληλα με επαγγελματίες από το υπουργείο του, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εγκαθίδρυση ενός συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης «σύμφωνα με τη γερμανική μέθοδο».
http://www.sofokleousin.gr/archives/80699

Δεν υπάρχουν σχόλια: