Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νίκος Παπανδρέου: «Ο αδερφός μου δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»

Νίκος Παπανδρέου: «Ο αδερφός μου δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»
«Μου είπε πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός» αποκάλυψε ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στους New York Times αναφερόμενος στον αδερφό του, Γιώργο.
Oι δηλώσεις του αδερφού του πρωθυπουργού φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα στο πλαίσιο αφιερώματος για την οικογένεια Παπανδρέου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Νίκος Παπανδρέου, μιλώντας για τον πρωθυπουργό, είπε: «Αν θέλετε να κάνουμε ψυχανάλυση, τα παιδιά που τους λείπουν οι πατεράδες τους θέλουν να είναι αρεστά και αυτό σημαίνει ότι δεν συγκρούονται. Και αν δεν σου αρέσει η σύγκρουση, τότε είναι δύσκολο να δίνεις εντολές».

Ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε ότι ο αδελφός του μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, ενώ συγκρίνοντας τον με τον πατέρα τους, Ανδρέα σημείωσε ότι: «Θα μπορούσε να το είχε "πουλήσει" καλύτερα» αλλά την ίδια στιγμή θα έλεγε: «Ω, Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους».

Ταυτόχρονα, ο συντάκτης του άρθρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, διερωτάται ποιος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ενας φλογερός σοσιαλιστής που χρησιμοποίησε το δημόσιο χρήμα για να διευρύνει την μεσαία ελληνική τάξη και να τονώσει την περηφάνεια και την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων; Ή ένας επιρρεπής στα σκάνδαλα δημαγωγός, η αντίληψή του οποίου για το ελληνικό κράτος ως ανεξάντλητη δεξαμενή παροχής εργασίας εξηγεί και την σχεδόν χρεοκοπημένη κατάσταση της σημερινής Ελλάδας;


Είναι αρκετά περίεργο αλλά η Αθήνα δεν έχει σήμερα ούτε ένα μνημείο που να θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και μία από τις λίγες φορές που ο γιος του Γιώργος ανέφερε το όνομα του πατέρα του δημοσίως, ήταν για να υπομνήσει μια προειδοποίηση του Ανδρέα ρηθείσα στις αρχές της δεκαετίας του 1990: «Η θα εξαφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα».
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: