Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πρωινός καφές Χίλαρι με Σαμαρά στον "Αστέρα"

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Άντώνη Σαμαρά με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που καρά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. 
Η αρχική σκέψη ήταν το...
ραντεβού ναπραγματοποιηθεί στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβευτή, τελικά όμως η συνάντηση θα γίνει στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει σήμερα η κ. Κλίντον.
Απο τις αρχές τις εβδομάδας ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντ.Σμίθ, βρισκόταν σε συνεννόηση με τους επιτελείς της Συγγρού ποκειμένου να συμφωνηθεί η ατζέντα της συνάντησης.
Όπως αναφέρουν αξιόπιστες νεοδημοκρατιές πηγές ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να αποσαφηνίσει στην κ. Κλίντον τις΄θέσεις του για την έξοδο απο τη δημοσιονομική κρίση.
Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο χρόνος που πραγματοποιείται η συνάντηση πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εξεύρεσης κοινού τόπου, αφού οι Αμερικανοί δείχνουν εσχάτως να συμμερίζονται πολλές απο τις προτάσεις που διατυπώνει ο Σαμαράς κυρίως σε ζητήματα φορολόγησης. 
Πέραν της οικονομίας ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να συζητήσει μια σειρά απο θέματα που έχουν κυρίαρχη θέση στην διπλωματική ατζέντα της ΝΔ, όπως είναι οι ενεργεικές συνεργασίες.
Σημειώνεται, ότι στον Αστέρα, θα συνοδεύον τον πρόεδρο της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρμόδιος τομεάρχης Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Απόσπασμα απο ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα / parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: