Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Φουντώνει η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ανοίγει η ΝΔ σε μία προσπάθεια να ανακόψει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.
Πέρα από το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, που κυριαρχεί για ευνόητους στην καθημερινή θεματολογία της Συγγρού, η αξιωματική αντιπολίτευση επετέθη χθες με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και ιδιαίτερα εναντίον των όσων είπε... στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ περί όσων επιδιώκουν να γίνουν πρωθυπουργοί με κάθε κόστος, ακόμη και αν γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής.
Την ίδια στιγμή, σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι οι θέσεις της δικαιώνονται, η ΝΔ επιστρατεύει μεταξύ άλλων τον διεθνή Τύπο.
Από τη Συγγρού μοιράστηκε χθες non paper στο οποίο επισημαίνονται δύο άρθρα γνωστών αρθρογράφων των Financial Times και της Wall Street Journal και στα οποία, κατά τη ΝΔ, εκφράζονται απόψεις που βρίσκονται πολύ κοντά στα όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τόσο στη μείωση της φορολογίας όσο και στις «γκρίζες ζώνες» της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι κκ. Χρ. Σταϊκούρας, Ι. Μουρμούρας και Χρ. Λαζαρίδης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συναντηθούν την Πέμπτη με το επιτελείο εμπειρογνωμόνων της τρόικας που θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Οι τρεις στενοί συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά αναμένεται να επισημάνουν στους «τροϊκανούς» συγκεκριμένα σημεία της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών που κατά την άποψή τους χρήζουν διευκρινίσεων, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εμπειρογνώμονες ίσως να θέσουν επί τάπητος και το θέμα του νέου φορολογικού συστήματος, αν και κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται πρόωρο.
«Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου. Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση» ήταν η απάντηση της ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου κ. Γ. Μιχελάκη στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στη Βουλή.
Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης με ανακοινώσεις του επεχείρησε να καταδείξει την έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση αλλά και τις διαφωνίες που έχουν εμφανιστεί σε πολλές περιπτώσεις.
Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε και πάλι «Πόντιο Πιλάτο» τον Πρωθυπουργό σε σχέση με τη σύγκρουση των κκ. Γ. Ραγκούση και Δ. Ρέππα με αφορμή τα ταξί, ενώ υπενθύμισε και ότι το ΠαΣοΚ υπήρξε «δημαγωγικό» κόμμα απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Η. Μόσιαλο.
Στην ίδια τακτική του να καταδειχθεί ότι η κυβέρνηση σύρεται ουσιαστικά πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση κινείται η ΝΔ και στην περίπτωση της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Ο αρμόδιος τομεάρχης περιβαλλοντικής πολιτικής κ. Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «προσπάθησε να αμφισβητήσει την πρότασή μας. Σήμερα, την υιοθετεί αλλά μόνο μερικώς, με λάθος και αναποτελεσματικό τρόπο». Μίλησε για«μπαλώματα» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το πως θα εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις όπως π. χ σχετικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της χρονικής διάρκεια της ρύθμισης ανάμεσα στα εκτός και στα εντός σχεδίου αυθαίρετα.
Πηγή:tovima.gr
http://www.kentrinews.gr/?p=29612

Δεν υπάρχουν σχόλια: