Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το βρώμικο σχέδιο συρρίκνωσης του ημερομισθίου του Έλληνα εργαζόμενου

Ένα καλοσχεδιασμένο κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης του μισθού του Έλληνα εργαζόμενου στα επίπεδα του μισθού του κυνηγημένου λαθρομετανάστη, ήταν ως φαίνεται το όργιο εισόδου δύο και πλέον εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα της Τρόικας, του ΔΝΤ και της πτώχευσης. 
Οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που απασχολούνται παράνομα στην Αθήνα και στην περιφέρεια,  δεν...
καταφέρνουν να πάρουν ως ημερομίσθιο ούτε το μισό του ημερομισθίου του Έλληνα εργαζόμενου, κάνοντας πλούσιους χιλιάδες επιχειρηματίες (μικρούς και μεγάλους) που εκμεταλλεύτηκαν το φαινόμενο και πλούτισαν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία από τον πεινασμένο ιδρώτα των κολασμένων εμιγκρέδων.
Η κυβέρνηση αφήνοντας χαλαρή έως ανύπαρκτη την φύλαξη των συνόρων, συνέβαλλε στο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένας στρατός πεινασμένων που παρακαλά να δουλέψει ακόμα και για 2 έως 5 ευρώ μεροκάματο την ημέρα. 
Παράλληλα, με το νόμο περί ιθαγένειας, έστειλε ηθελημένα ή άθελά της ένα θετικό μήνυμα σε όλους τους αφρικανούς, ασιάτες και ευρωασιάτες λαθρομετανάστες που ξεκινούν πλέον οργανωμένα να έρθουν στην Ελλάδα. Το σύνολο του παρεμπορίου διακινείται πλέον από λαθρομετανάστες από την Αφρική και την Ασία ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να αποκαλύψει ποιοι είναι οι ταμίες εντός και εκτός χώρας που μαζεύουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικομομικών αναλυτών, 25 δισ. ευρώ από το παρεμπόριο στην Ελλάδα.
Επειδή όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι τυχαία γεγονότα, προφανώς η αθρόα λαθρομετανάστευση που επικεντρώθηκε μόνο στην Ελλάδα από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, είχε απώτερο στόχο να δημιουργηθεί ένας χαμηλόμισθος στρατός, ο οποίος θα κατάφερνε να μειώσει το εργατικό κόστος της χώρας πάνω από το 50% που είναι σήμερα.  
Το πείραμα αυτό θέλει να αποδείξει ότι μπορεί και η Ευρώπη να ανταγωνιστεί την Κίνα στα φθηνά μεροκάματα. 
Επιλέχθηκε η Ελλάδα, αφενός γιατί συμφώνησαν ή δεν διαφώνησαν οι κυβερνώντες και έτσι ξεκίνησε το σενάριο της κρίσης του πράγματι μεγάλου χρέους ( που όμως πληρώναμε κανονικά με υψηλό τόκο) πάνω στο οποίο στήθηκαν οι εκβιασμοί, της αφαίρεσης εργασιακών κεκτημένων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, του ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας και της απαξίωσης διά της φορολόγησης, κάθε ατομικής περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης, που μετατρέπονται σε τάξη φτωχών, χωρίς να φταίνε. Το σκηνικό συμπληρώνουν η επερχόμενη κατάργηση της κρατικής παιδείας και υγείας.
Όπως θα έχετε προσέξει όλοι οι κυβερνώντες κόπτονται καθημερινά για το μεροκάματο και τη μονιμότητα του δημόσιου υπαλλήλου, επειδή τους θεωρούν σίγουρους ψηφοφόρους τους, ενώ αδιαφορούν προκλητικά (όπως φαίνεται από την άδικη φορομπηχτική που επιβάλλεται) για το 1 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Το γεγονός ότι δεν κάνουν τίποτε αναπτυξιακό για να μειώσουν την αυξητική τάση της ανεργίας, δείχνει ότι προετοιμάζουν το έδαφος ώστε οι άνεργοι να φθάσουν στο έσχατο σημείο να παρακαλούν για ένα μεροκάματο αξίας 5 ευρώ όπως αυτό των παράνομων μεταναστών. 
Το σχέδιο αυτό επιβεβαιώνεται και από το μεσοπρόθεσμο στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη φοροδιαφυγή και πάταξη της λαθρομετανάστευσης και της παραοικονομίας που δημιουργεί. 
Μάλιστα, αντί να παταχθεί το φαινόμενο και να τιμωρηθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που εκμεταλλεύονται τους λαθρομετανάστες με φθηνό αφορολόγητο  μεροκάματο, η κυβέρνηση τους επιβράβευσε με δεκαετή περαίωση - συγχωροχάρτι της φοροδιαφυγής τους. 
του Γιάννη Τσαραγκλή
greek money

Δεν υπάρχουν σχόλια: