Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ποιον θα εξυπηρετήσει ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους;

Κανέναν!
Ίσως μόνο το …μπάχαλο!

Έχουμε και λέμε...
Αν γίνει ο διαχωρισμός, τότε το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει τους κληρικούς.
Από την άλλη η εκκλησία θα διαχειριστεί την περιουσία της
-καλύτερα- που πρακτικά σημαίνει:
- Η εκκλησία θα διεκδικήσει τα χρωστούμενα από το Ελληνικό κράτος
- Θα ξεμπερδέψει μια και καλή από τον κίνδυνο, να βγάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι την περιουσία της στο σφυρί!
- Θα κάνει εταιρείες... real estate και θα χρεώνει τις εκκλησιαστικές υπηρεσίες –πολύ παραπάνω από ότι σήμερα-
- Θα διαχειρίζεται σαν ιδιώτης τα κεφάλαια της (ίσως τα τελευταία δις ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια του τραπεζικού συστήματος)
- Γενικά θα κάνει ότι γουστάρει, ως "ελεύθερος επαγγελματίας" - επιχειρηματίας.. (διεθνείς επενδύσεις... κλπ)
Τέλος, η άποψη του TaXalia είναι: Ναι να γίνει ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, έτσι για σπάσιμο, να σταματήσουν επιτέλους οι κουλτουριάριδες να μας ζαλίζουν με ένα θέμα που δεν είναι το πρωτεύων πλέον!
Επίσης έτσι θα καταρρεύσει και ο αστικός μύθος(;) ότι για όλα τα δεινά, φταίει η κακιά εκκλησία.
Τέλος θα κάνει και καλό, διότι πολλά εκκλησιαστικά λαμόγια θα μπουν στην θέση τους, μιας και η εκκλησία θα αρχίσει να ασχολείται πιο «επαγγελματικά» με τις εισπράξεις, οπότε θα ελέγχει και καλύτερα τον κλήρο για τα έσοδα-έξοδα…..
Πάντως κάτι μου λέει ότι πολύς κόσμος θα αρχίσει να «χαρίζει» τα ακινητά του στην εκκλησία …. Τα επόμενα χρόνια… Έτσι θα γλυτώνει χαράτσια και από την άλλη θα ξέρει ότι η δωρεά δεν θα είναι υποθηκευμένη στους τοκογλύφους.


http://taxalia.blogspot.com/2011/07/taxalia_08.html 
politika-gr

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, και απαντώντας σε πρόταση του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου για κατάργηση του νόμου Τρίτση και επιστροφή της περιουσίας της εκκλησίας με ταυτόχρονη υποχρέωσή της να αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλει το δημόσιο, ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι η εκκλησία αναλαμβάνει τη μισθοδοσία μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα της επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία που της έχει πάρει το κράτος από το 1854.

Ο μητροπολίτης έκανε μάλιστα λόγο για «ανίερο πόλεμο». «Η εκκλησιαστική περιουσία έχει δοθεί στο κράτος και δεν έχει αξιοποιηθεί. Έχει μείνει από την περιουσία ένα 4% στην εκκλησία το οποίο είναι δεσμευμένο από το κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αν προκύψει ότι δεν μπορούν να βρεθούν τα ποσά για τη μισθοδοσία θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος» απάντησε ο κ. Μάνος.