Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τι είπε ο Πούτιν στον Καραμανλή...


...τον «ταραγμένο» Δεκέμβρη;

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τηλεφώνημα του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews.
Ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καραμανλή το Δεκέμβριο του 2008, περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις...
μεγάλες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο κ. Πούτιν ρώτησε τον κ. Καραμανλή, αν μια δήλωση στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση θα τον ωφελούσε. Ωστόσο ο τέως πρωθυπουργός αρνήθηκε ευγενικά, καθώς δεν ήθελε να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίας της Ρωσίας ήταν πεπεισμένες πως πίσω από τα έκτροπα βρίσκονταν ξένες δυνάμεις, οι οποίες καθοδηγούσαν τους «κουκουλοφόρους» με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Εξάλλου η Μόσχα εκτιμούσε, πως ο τέως πρωθυπουργός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, λόγω των ενεργειακών συμφωνιών με την Ρωσία.
Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις τους, ο κ. Πούτιν το είχε αναφέρει στον κ. Καραμανλή.
Την ίδια ώρα έντονο ενδιαφέρον επιδείκνυαν οι ΗΠΑ για την ελληνο-ρωσική προσέγγιση.
Όπως αποκαλύπτει το Wikileaks, ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τόμας Κάντριμαν είχε αναφέρει: «Ο Πούτιν έχει επισκεφθεί ήδη δυο φορές την Ελλάδα, γι’ αυτό και οι επισκέψεις Αμερικανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων είναι ιδιαίτερα σημαντικές.»

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: