Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Ξαναχτύπησε» ο Βουλγαράκης

«Να το πούμε κι αυτό λοιπόν αφού δεν είναι σαφές: Άλλο πράγμα είναι να είσαι αρχηγός και άλλο να εισαι ηγέτης. 
Αρχηγός μπορεί να γίνει ο καθένας που φτιάχνει ένα κόμμα -έστω και στα χαρτιά! Τον ηγέτη τον επιλέγει ο λαός στις εκλογές. 
Λεπτή διαφορά, αλλα ουσιώδης»..
Τάδε έφη Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός της ΝΔ μέσω Facebook και πάλι.
Επιμένει λοιπόν ο κ. Βουλγαράκης στις βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με φιλοσοφική ανάλυση αυτή τη φορά περί διαφοράς ηγέτη και αρχηγού. 
Μάλιστα, ήταν τέτοια η ...
πρεμούρα του κ. Βουλγαράκη να δημοσιεύσει την αποψή του που έκανε την ανάρτηση από το κινητό του τηλέφωνο στο Facebook...
Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο «χτύπημα» έλαβε χώρα χτες στο Facebook όταν ο κ. Βουλγαράκης έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος ανέφερε, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα.
Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και  όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες... ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αυτή την δήλωση, το πρώην  στέλεχος της ΝΔ έθεσε επί τάπητος δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι αφήνοντας  σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, διαβλέπει στις  επικείμενες εκλογές την μη  αυτοδυναμία της ΝΔ σε πιθανή νίκη της. Ταυτοχρόνως οραματίζεται την προσχώρηση παλιών  στελεχών της ΝΔ στο νέο «Καραμανλικό»  κόμμα, που (αυτός) ονειρεύεται για  λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού. Αν και δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Βουλγαράκης  έχει κουβεντιάσει την αποψή του με τον  Κώστα Καραμανλή, δεν θα το θεωρούσαμε και ιδαίτερα πιθανό δεδομένων των  «παγωμένων» σχέσεών τους εδώ και κάποια χρόνια.
New Post

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

"ΜΗ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ... ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ"...!!!

Ύπουλη και προβοκατόρικη θεωρείται ή αναφορά του ονόματος του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, σε σενάρια φαντασίας περί επιστροφής του στην Κεντροδεξιά αλλά μετά τις...εκλογές.
Την αναφορά έκανε ένας περιθωριοποιημένος και εκδιωχθείς --γιά λόγους ηθικής αναξιότητος--από τον Σαμαρά πρώην πολιτικός ο οποίος δεν είναι καν Βουλευτής και ασφαλώς δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο, εκτός από την αναζήτηση κομματικής στέγης, μήπως καί καταφέρει μέσω... οιουδήποτε κόμματος να εκλεγεί βουλευτής.!
Η Ν.Δ. βέβαια θεώρησε ανάξιο και να σχολιάσει την αναφορά Βουλγαράκη.
Στο επιτελείο Καραμανλή ξαφνιάστηκαν με τη συγκεκριμένη αναφορά και τακτικοί του συνομιλητές, έλεγαν ότι δεν δίνουν καμία σημασία και δεν θέλουν ούτε καν να σχολιάσουν.
Όμως αργότερα στενοι συνεργάτες του Καραμανλή διεμήνυσαν στον Βουλγαράκη, με ποιό δικαίωμα έκανε ανοφορά του ονοματός του σε τέτοια σενάρια, τά οποία ό ιδιος έχει κατηγορηματικά αποκλείσει και τού απογόρευσαν στο μέλλον να πιάνει στο στόμα του το όνομα Καραμανλής...