Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι οίκοι αξιολόγησης πολιορκητικός κριός των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

Όλος αυτός ο κρυφός και φανερός πόλεμος μεταξύ της Κομισιόν και των τεσσάρων οίκων αξιολόγησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά υποκρύπτει κάτι πολύ σημαντικότερο.
Την σφοδρή σύγκρουση που κλιμακώνεται μεταξύ των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, κάτι που θα φανεί τα επόμενα χρόνια περισσότερο.
Οι τρεις οίκοι αξιολόγησης, δηλαδή S&P, Moody’s, Fitch είναι αμερικανικοί και αυτοί είναι που έχουν βάλει την παγκόσμια οικονομία σε περιπέτειες.... 

Έχουν διαλύσει την Ελλάδα και χθες έκαναν “σκουπίδια” και την Πορτογαλία. Έγινε, μάλιστα, λίγη ώρα αφότου η Μέρκελ εξαπέλυσε επίθεση κατά των οίκων και είπε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα πάση θυσία. 


Με λίγα λόγια οι ξένοι οίκοι με την υποβάθμιση της Πορτογαλίας και μάλιστα κατά 4 βαθμούς, έστειλαν μήνυμα στη Μέρκελ και την Ευρώπη ότι αυτοί κάνουν κουμάντο.

Προφανώς οι αμερικανικοί οίκοι δρουν για λογαριασμό των πελατών τους και κατευθύνονται από ισχυρούς Αμερικανούς κολοσσούς που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία χωρών της Ευρώπης και στη διάλυση της ΕΕ. Δε χωρεί αμφιβολία ότι τα λεφτά που παίζονται είναι πολλά, πάρα πολλά, γι΄ αυτό και το παιχνίδι έχει χοντρύνει επικίνδυνα.

Και για να καταλάβει κανείς τι παίζεται αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι αρχές Αυγούστου λήγει αμερικανικό ομόλογο αξίας 30 δισ. δολαρίων. 


Επίσης, η αμερικανική οικονομία μπορεί να κινείται με το χρήμα που τυπώνει συνεχώς, ωστόσο, το χρέος της έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Μήπως υποβάθμισαν τις ΗΠΑ οι ξένοι οίκοι; Όχι βέβαια, μόνο κάτι προειδοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου. Για σκεφτείτε τι έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες για την Ελλάδα και τι συνεχίζουν να κάνουν με την Πορτογαλία, ενώ έπεται και συνέχεια.

Κάποιοι Αμερικανοί θα ήθελαν πάρα πολύ να καταρρεύσει η ευρωπαϊκή οικονομία γι΄ αυτό και οι οίκοι αξιολόγησης λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή τους.

Η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων. Χθες υπήρξε ομοβροντία δηλώσεων από Ευρωπαίους ηγέτες και στελέχη ενώ η ΕΚΤ θέλησε να δείξει ότι αγνοεί τις αξιολογήσεις των οίκων και συνέχισε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. 


Ίσως η διάσωση της Ελλάδας και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις είναι η μόνη απάντηση στα κοράκια των διεθνών αγορών που περιμένουν να λεηλατήσουν τα οικονομικά πτώματα, ένα από τα οποία είναι και η χώρα μας.



http://www.antinews.gr/2011/07/07/111116

Δεν υπάρχουν σχόλια: