Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σοκ στην Κύπρο – Ισχυρότατη έκρηξη κοντά σε ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς

* - Πληροφορίες μιλούν για έκρηξη σε κοντέινερ γεμάτα πυρομαχικά
* - Δεσμευμένα πυρομαχικά της Συρίας που φυλάσσονταν σε ακατάλληλες συνθήκες
* - Πληροφορίες για 8 νεκρούς και πολλούς τραυματίες
* - Χωρίς ρεύμα ολόκληρες περιοχές, "σαρώθηκε" το χωριό Ζύγι
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η εικόνα θυμίζει πολεμικό τοπίο σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχώς περνούν ασθενοφόρα και ο υπουργός υγείας της Κύπρου έκανε έκκληση στους πολίτες αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να μην πάνε σε... νοσοκομεία για να βοηθήσουν την κατάσταση.
Τα διεθνή δίκτυα μεταδίδουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, αλλά και οκτώ νεκρούς. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.



Οι διακοπές ρεύματος μπορεί να οφείλονται και σε αυτό το λόγο. Στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι.


Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.


Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.


Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: