Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πάνω από 82 επιθέσεις εναντίον πολιτικών – Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση σήμερα από τον Γ. Παπανδρέου

* - Ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό θα αναφερθεί ζωντανά σε αυτά τα φαινόμενα
* - Τσίπρας: Ετοιμαζόμαστε για τη χειρότερη προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ
* - Έξαλλος ο κ. Παπουτσής για τις απειλές εναντίον της συζύγου του και του παιδιού του
*- Προσφυγές στη Δικαιοσύνη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που “έδειξε” ο Μ. Καρχιμάκης

Το φαινόμενο των προπηλακισμών των βουλευτών έχει λάβει πλέον μορφή χιονοστιβάδας με τα σκηνικά αυτά να συμβαίνουν σε καθημερινή βάση εναντίον κυρίως των κυβερνητικών βουλευτών και φυσικά οι σχέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε... οριακό σημείο.
Με αφορμή αυτό το εκρηκτικό σκηνικό της κοινωνικής οργής να ξεχειλίζει, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να πάρει μία πρωτοβουλία για τους προπηλακισμούς και να κάνει και έκκληση προς όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολιτικό αναβρασμό, σε τέτοιο σημείο που σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε ότι δέχεται επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένειά του και προειδοποίησε "κάτω τα χέρια από τη σύζυγό μου και το παιδί μου".


«Δεν πρόκειται να με τρομάξει η ιδεολογική πολιτική τρομοκρατία. Γίνεται από δειλούς και ανέντιμους», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής και αναρωτήθηκε: «Έχουν σκεφτεί αυτοί που δεν βρίσκουν μια λέξη να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα κατά συναδέλφων μου και υιοθετούν τέτοιες πρακτικές, τι θα γίνει αν απευθυνθούμε και εμείς στους ψηφοφόρους μας;»


«Τους προειδοποιώ. Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, ο οποίος προγραμματίζει συγκέντρωση τη Πέμπτη προς το σπίτι του.  «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου». 


AΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αυξημένα μέτρα ξεκίνησαν να λαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις κατοικίες του υπουργού προστασίας του πολίτη και του αρχηγού της αστυνομίας στο Γέρακα, μετά από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί με παραδοσιακά και τεχνικά μέσα για επικείμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αγανακτισμένους πολίτες.

ΦΩΤΟ ΝΕWSIT
ΦΩΤΟ ΝΕWSIT

Στόχος των οργανωτών αυτών των εκδηλώσεων, σύμφωνα με τις σχετικές πηγές ενημέρωσης, είναι ώστε να εκφραστεί με ειρηνικό τρόπο η έντονη αντίδραση τους στην πρωτοφανή βίαιη στάση της αστυνομίας στο διήμερο της ψήφισης μεσοπρόθεσμου και ο εφαρμοστικός και η κατάχρηση από την ευρεία χρήση των χημικών.

Σε καμία περίπτωση, η ηγεσία και οι εμπνευστές των μέτρων φρούρησης των δύο κατοικιών, δεν θέλουν να επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές που σημειώθηκαν στις 20 Ιουνίου έξω από το σπίτι του κ. Παπουτσή γι αυτό και παίρνουν μέτρα με σταθερή αστυνομική παρουσία, αλλά και με περιοδικές περιπολίες σε μεγάλη ακτίνα από τις δύο κατοικίες.


ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους και σήμερα δήλωσε ότι "ξέρουμε ότι όταν το κράτος συνεργάζεται με το παρακράτος όλα είναι ανοιχτά" και αποσαφήνισε ότι "έχουμε ετοιμάσει τον κόσμο μας για την χειρότερη προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ".


Οι δηλώσεις αυτές του κ Παπουτσή, που έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προκάλεσαν και τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων που συντάχθηκαν με την άποψη του ότι πρέπει να καταδικαστούν τέτοια φαινόμενα ακραίας βίας κατά πολιτικών προσώπων και βουλευτών.


«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα που ξεπέρασαν και την φραστική τρομοκρατία», δήλωσε από την ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης. Από τον ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης τόνισε ότι πρέπει σιγά - σιγά να λεχθούν με το όνομα τους τα πράγματα, γιατί αυτές οι πρακτικές κλιμακώνονται ενώ ζήτησε από το προεδρείο της να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τα πανό που είναι αναρτημένα έξω από το Κοινοβούλιο.


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν και ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ ενάντια αυτών που επιτίθενται σε βουλευτές, ωστόσο, όπως είπε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο. «Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση και θεωρούμε αδιανόητο αυτό που είπε ο κ. Παπουτσής με το σπίτι του», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: