Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αποκλειστικό: Η αναδιάρθρωση με βάση το 2ο πακέτο στήριξης είναι 65% και όχι 21%

XRIMANEWS.GRΈνα από τα βασικότερα σημεία του 2ου πακέτου στήριξης είναι αυτό της συμμετοχής των ιδιωτών, κάτι που συνεπάγεται αναδιάρθρωση και που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αναπτυγμένη χώρα της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις η αναδιάρθρωση είναι της τάξης του 21%. 
Είναι, όμως, πράγματι έτσι; 
Σύμφωνα με ανάλυση, λεπτομέρειες της οποίας θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο “Μπροστά από την Καμπύλη” την 31 Ιουλίου στην Αθήνα, μετά την αρχική αναδιάρθρωση που είναι πράγματι της τάξης του 20-21%, η πραγματική αναδιάρθρωση που ακολουθεί υποχρεωτικά από την αγορά είναι της τάξης του 60% - 65%, με τις ...τρέχουσες τιμές των ελληνικών ομολόγων.
Και παρόλο που η αναδιάρθρωση αυτή είναι μεγαλειώδης, οι δανειστές βρίσκουν τον τρόπο να κερδίσουν μερικές εκατοντάδες δις ευρώ από το δανεισμό τους στην Ευρώπη στο βάθος των επόμενων 10 ετών. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα παρουσιάσουμε αργότερα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πραγματικό μέγεθος της αναδιάρθρωσης με βάση το 2ο πακέτο στήριξης αλλά και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει εντός και εκτός Ελλάδος, θα προσπαθήσουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα όταν θα έχουμε στη διάθεση μας την πλήρη ύλη του σεμιναρίου.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: