Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μετά και τα σημερινά καραγκιοζιλίκια ...μετράνε μέρες...

Χαμός γίνεται στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος μετά τς σημερινά γεγονότα της παραίτησης και της ... αναίρεσης  της παραίτησης του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και την εξαγγελία ανασχηματισμού της κυβέρνησης. 
Κάτι που για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής συμβαίνει: 
Επίσημη προαναγγελία ανασχηματισμού!  
Σήμερα αναβλήθηκε το ...Πολιτικό Συμβούλιιο του ΠΑΣΟΚ και αύριο αναβάλεται και η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κυβερνώντος κόμματος.
'Ολοι ξέρουν ότι η αυριανή κυβέρνηση θα είναι η τελευταία πριν την προκήρυξη εκλογών και με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να κυμαίνονται σήμερα περί το 25%, αλλά το κυριότερο, από το σημερινό φιάσκο να βγαίνει ενισχυμένος ο Α.Σαμαράς και να τελειώνει το παραμύθι της συναίνεσης του Γ.Παπανδρέου.
Υπάρχουν φήμες για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό είναι το λιγότερο: Σέρνεται η κυβέρνηση, σέρνεται και το κόμμα, υπό πολιορκία ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου σήμερα συναντήθηκε με αρκετούς υπουργούς από το πρωί. Είδε την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.
Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, οπότε πλέον η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ένα μήνα στη διάθεσή της για συζήτηση, κατάθεση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Πάντως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ακόμα και την τελευταία στιγμή θα προσπαθεί να βρει τη συναίνεση που αναζητά από την Νέα Δημοκρατία, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η υπόθεση κυβέρνησης συνεργασίας δεν έχει τελειώσει..


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: