Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία


Η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να επιτύχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη,Ουέν Τζιαμπάο στην Ουγγαρία, τη Βρετανία και τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα. ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σήμερα, μερικές ημέρες πριν από τις επισκέψεις του κινέζου πρωθυπουργού
Ο υπουργικός εκπρόσωπος, Χονγκ Λι, έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μια τυπική ενημέρωση Τύπου όταν ερωτήθηκε πώς βλέπει η Κίνα την ελληνική οικονομική κρίση.
Η επίσκεψη Ουέν στην Ευρώπη, από την...
24η ως την 28η Ιουνίου, σημειώνεται μερικούς μήνες αφότου μετέβη στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, όπου προσφέρθηκε να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες να ξεπεράσουν τις κρίσεις λόγω χρέους που αντιμετωπίζουν.
Η Κίνα είχε αφήσει να φανεί τον Απρίλιο ότι θα μπορούσε να αγοράσει περισσότερο χρέος από τα ασθενέστερα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αλλά το Πεκίνο ανέφερε ότι έχει αγοράσει χρέος αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Κίνα έχει επανειλημμένα πει ότι εμπιστεύεται την ευρωζώνη και δεσμεύθηκε να αγοράσει κρατικό χρέος χωρών-μελών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Από τα συνολικά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτει σε συναλλαγματικά αποθέματα περίπου το 25% εκτιμάται ότι έχει επενδυθεί σε πόρους σε ευρώ.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: