Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Ρομπάϊ έκανε … ρόμπα την κυβέρνηση Παπανδρέου

Για εποικοδομητική και σημαντική συζήτηση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ ενώ αργά το βράδυ συναντήθηκε με τον Χ. Μπαρόζο.
Τώρα για ποιον είναι εποικοδομητική μια κουβέντα όπου ο ένας διατάσσει κι ο άλλος υπακούει, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. 
Στο πνεύμα των δηλώσεων που... έγιναν στο Γιουρογκρούπ και ο Ρομπάι ουσιαστικά προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα αφεθεί στο έλεος αν δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. “Η προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας έχει την πλήρη στήριξή μου, όμως το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υποστηρίξει το πακέτο μέτρων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. «Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα μέσα Ιουλίου», δήλωσε ο Ρομπάι και έκανε… ρόμπα όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας χωρίς προαπαιτούμενα. 
Αποκάλυψε επίσης τον ωμό εκβιασμό που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και που θα κορυφωθεί μόνο εφόσον ψηφιστεί το Μνημόνιο. Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, δεν βλέπουν τους Αγανακτισμένους, δεν ακούνε που ο ελληνικός λαός βράζει.

Ο Ρομπάϊ είπε επίσης: «Εργαζόμαστε πάνω σε μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, η οποία συμπεριλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στις γραμμές που χάραξε το χθεσινό Εurogroup. Με δεδομένη τη χρονική διάρκεια, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων αλλαγών στην Ελλάδα η εθνική συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία τους».

Όσο για τον Γ. Παπανδρέου, στον κόσμο του
Ευχαρίστησε τον Ρομπάϊ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλή θα εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, να προχωρήσουμε μπροστά και να βάλουμε τη χώρα σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. 
Ταυτόχρονα ελπίζω ότι και η ΕΕ θα έχει την ίδια θέληση να υποστηρίξει ενωμένη την ελληνική προσπάθεια και θα δείξει την απαραίτητη δύναμη να αντιμετωπίσει μια κρίση που δεν έχει μόνο Ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή διάσταση, και ότι θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δηλαδή έχουν άδικο οι Αγανακτισμένοι που θα συρρεύσουν την Τρίτη στις 7 το απόγευμα, να αποκλείσουν τη Βουλή και να μην μπει κανείς μέσα;


Όταν σε έναν λαό του δίνεις μόνο μια επιλογή, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα. 
Δε μπορεί να υπάρχει μόνο η λύση του Μεσοπρόθεσμου και να εκφοβίζεται έτσι η Ελλάδα. 
Δε μπορεί να έχει δίκιο η μειοψηφία της κυβέρνησης και να είναι ηλίθιοι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το 80% του κόσμου που δε θέλει Μνημόνιο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση κι αυτοί που παραιτήθηκαν αλλά και όσοι την τελευταία στιγμή δεν το έκαναν εκφοβιζόμενοι από τους “Ηρακλείς” του κ. Παπανδρέου που μιλούσαν για αποστασία.

http://www.antinews.gr/2011/06/20/107746/ 
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: