Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Εκπαιδευμένοι" παπαγάλοι στην υπηρεσία της σοσιαλησταρχίας και της ολιγαρχίας...

Επειδή βλέπω ότι συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι πέφτουν (δήθεν) από τα σύννεφα με την ανακοίνωση της τρόικας σχετικά  με την συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση για τους όρους της συνέχισης της δανειοδότησης , υπενθυμίζω το άρθρο μας πριν 20 ημέρες (16 Μαΐου 2011)με τίτλο:
Στα χέρια της τρόικας η … κυβέρνηση του τόπου;
Γράφαμε τότε ότι:
«Οι μάσκες πλέον πέφτουν. Το καρναβάλι τελείωσε και όλα αποκαλύπτονται. Μια… στρατιά από ‘τροϊκανούς’ θα έρθει στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν ότι οι δανειστές μας θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Ο λόγος για ένα από τα ‘ανταλλάγματα’ που ζητά η τρόικα για να δώσει στην Ελλάδα το ΟΚ για τα πακέτα νέων μέτρων αλλά και τις νέες δανειακές διασφαλίσεις.

Τα στελέχη της τρόικας που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο πιεστικά για την άμεση εφαρμογή σκληρότερων μέτρων. Η πρόταση είχε τεθεί και προ μηνών, αλλά τότε επικεντρωνόταν μόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το σκεπτικό ότι από εκεί ελέγχονται όλες οι δαπάνες που θεωρούνται η πηγή του ‘κακού’ για το έλλειμμα. Πλέον η πρόταση αλλάζει.

Ζητείται να τεθεί υπό τον συνεχή έλεγχο της τρόικας και κυρίως αξιωματούχων της Επιτροπής το σύνολο της κρατικής μηχανής, με τρία κύρια σημεία: (α) το Γενικό Λογιστήριο ως κομβικό σημείο τσεκαρίσματος των δαπανών όλων των υπουργείων-φορέων, (β) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – αξιοποίησης περιουσίας για να αρθούν οι καθυστερήσεις που διαπιστώνονται και (γ) τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και των επενδύσεων για να αξιοποιηθούν οι πόροι.

Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει την πολύ πιο αυστηρή αξιολόγηση του μνημονίου: να μη γίνεται δηλαδή ανά τρίμηνο αλλά διαρκώς, από στελέχη της τρόικας τα οποία θα εγκατασταθούν στην Αθήνα.

Ετσι θα χτυπά ‘καμπανάκι’ εγρήγορσης ή λήψης διορθωτικών μέτρων αμέσως μόλις διαπιστωθεί καθυστέρηση ή παρέκκλιση. Αν υπάρχει απόκλιση εσόδου ή δαπάνης σε κάποιο υπουργείο θα αναλαμβάνεται αμέσως δράση. Αν μία πρωτοβουλία καθυστερεί, θα ασκείται πίεση και αν μία αποκρατικοποίηση πηγαίνει… πίσω θα υπάρχει ‘τεχνική υποστήριξη’. (?)

Εκείνο όμως που προκαλεί ανατριχίλα είναι η εμμονή των τροϊκανών στην ίδρυση ανεξάρτητου οργανισμού, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

Ο οργανισμός, θέλουν να διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και να τεθεί …εκτός της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.

Συγχρόνως με όπλο την πέμπτη δόση, οι ‘δανειστές’ επιδιώκουν να παρέμβουν ανερυθρίαστα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας εκβιάζοντας τη ….συναίνεση της αντιπολίτευσης« .

Αυτά γράφαμε ΠΡΙΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ (16 Μαΐου 2011). Δεν το αναφέρουμε θέλοντας να ευλογήσουμε τα γένια μας. Το αναφέρουμε γιατί συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι τα … ανακάλυψαν χθες με την ανακοίνωση της τρόικας.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε είναι ανήμποροι επαγγελματικά, είτε γνώριζαν μεν αλλά δεν έλεγαν τίποτα δε, ακολουθώντας άνωθεν εντολές. Διαλέγετε και παίρνετε….




http://www.politis-gr.com/?p=17079
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: