Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

“Διεθνής επίθεση” μέσω ίντερνετ στο ΔΝΤ για την Ελλάδα


Πειρατές του διαδικτύου έβαλαν στο στόχαστρο τους το ΔΝΤ , ως διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα.


Πειρατές του διαδικτύου της ομάδας "Anonymous" απηύθυναν έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.
Ένα "tweet" που εστάλη από τους "Anonymous Operations", με τη χρήση της λέξης-κλειδί "Operation Greece" καλεί...
τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή. (Δείτε εδώ το μήνυμα που εστάλη)
Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται "άρνηση υπηρεσίας".
Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που υποσχέθηκαν η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το Ταμείο διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. "Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα", δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: