Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ο Αβερέλ Ντάλτον σε ρόλο "Δούρειου Ίππου"

Do your best, George, we are behind you all the way.. 
Ήταν το βράδυ της 25ης Μαΐου , πριν από λίγες μέρες δηλαδή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου περνούσε το κατώφλι της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Παρίσι.
Εκεί, κεκλεισμένων των θυρών, η Χίλαρι Κλίντον
παρέθεσε δείπνο σε λίγους και εκλεκτούς. 
Οι δύο βρέθηκαν στην Γαλλία για να γιορτάσουν τα 50χρονα του ΟΟΣΑ όμως δεν άφησαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα της Ελλάδας και βεβαίως της ευρωζώνης. 
Όπως μας ψιθύρισε ένα πουλάκι, ο ΓΑΠ, ζήτησε ανοικτά νέα στήριξη από τις...  ΗΠΑ στις προσπάθειές του να πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους να του δώσουν νέο δάνειο και παράταση πολιτικής ζωής.  
Μάλιστα ζήτησε από την κυρία Κλίντον να επισκεφθεί την Αθήνα σύντομα «για να σταλεί μήνυμα στην ΕΕ ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν Παπανδρέου»
Απ’ ότι μαθαίνουμε το αίτημα έγινε δεκτό και το ταξίδι ετοιμάζεται για το καλοκαίρι ενώ η κ. Χίλαρι διαβεβαίωσε τον ΓΑΠ ότι θα ασκήσει όλη της την επιρροή για να πιέσει τους Ευρωπαίους.
Άλλο που δεν ήθελαν οι Αμερικανοί
Μέσω του ΔΝΤ έχουν κάνει την ευρωζώνη να παραμιλάει. Το ΔΝΤ απειλεί ότι δεν θα δώσει το μερίδιο που του αναλογεί στην πέμπτη δόση αν δεν αρπάξει τις μισές αποκρατικοποιήσεις.
Για τον πραγματικό ρόλο του ΔΝΤ σας έχουμε γράψει πολλές φορές. Τώρα σιγά-σιγά επιβεβαιωνόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονταν πίσω από την μάσκα του «χαλαρού» δανειστή.
Είναι απορίας άξιο όμως πώς είναι δυνατό ο πρωθυπουργός να το παίζει δίπορτο.

Γιατί σήμερα πάει στο Λουξεμβούργο για να ζητήσει από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, κ. Γιούνκερ την στήριξη της Ευρώπης.
Ζητά από την ΕΕ, που βάζει τα 2/3 των δανείων, να αγνοήσει την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του και να δώσει κι άλλα ώστε να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά. 
Αλλά ταυτοχρόνως γίνεται το «όχημα» μέσω του οποίου, ΗΠΑ και ΔΝΤ προκαλούν κάθε είδος προβλήματα στην ευρωζώνη.
Και ο ΓΑΠ ουδέποτε έκρυψε ότι δεν πιστεύει στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της ΕΕ.
Λέτε να μην το ξέρει αυτό ο κ. Γιούνκερ;




Γράφει η Κουκίδα

http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/06/blog-post_8847.html
politika

Δεν υπάρχουν σχόλια: