Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής»


Επειδή είμαστε άνθρωποι με… ανατροφή και δεν συμφωνούμε με το γνωστό «dρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται», κανονικά δε θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το πολιτικό πτώμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. 
Όμως, όταν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα που κυβερνά, η υπόθεση αφορά όλη την Ελλάδα.
Όλη αυτή η άθλια κατάσταση μας θυμίζει ένα σύνθημα παραλλαγμένο ελαφρώς για την κατάσταση.  
«Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής».
Τόσο μπάχαλο κανένας πολιτικός δεν κατάφερε να κάνει το κόμμα του μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 
Και ο Γ. Παπανδρέου με την ... αλλοπρόσαλλη πολιτική του και με τη λογική του κλειστού κλαμπ με τους κολλητούς του έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ άνω – κάτω.
Τα επεισόδια μεταξύ Σαχινίδη – Φλωρίδης και Ρέππα – Γιαννακοπούλου είναι απλά πταίσματα μπροστά σ’ αυτά που λέγονται π.χ. για τον Γ. Παπακωνσταντίνου ή την Τίνα Μπιρμπίλη. 
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που όλοι είναι εναντίον όλων. 
Υπουργοί τα βάζουν με συναδέλφους τους, αρνούνται να στηρίξουν εντολές του πρωθυπουργού και βγαίνουν στα κανάλια να διατυμπανίσουν τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα, την ίδια στιγμή πάντως που δίνουν και το πράσινο φως στον πρωθυπουργό να κάνει ότι θέλει.
Βγήκε για παράδειγμα ο Κ. Σκανδαλίδης το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο και είπε «όχι» στις απολύσεις στο Δημόσιο, στην έκτακτη εισφορά και στο αφορολόγητο. Σε όλες τις βασικές επιλογές του υπ. Οικονομικών δηλαδή. Άφησε μάλιστα αιχμές και για τα υπουργεία που ενώ έχουν υποσχεθεί συγχωνεύσεις οργανισμών και μετατάξεις προσωπικού, τελικά δεν έχουν κάνει τίποτε.
Σαν τον Σκανδαλίδη, ανοικτά και κρυφά, έχουν βγει πολλοί υπουργοί που τα αποδομούν όλα. Για να μη μιλήσουμε για τους βουλευτές που έχουν σηκώσει μπαϊράκι μη αντέχοντας τα γιαούρτια που θα φάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Και μέσα σ’ αυτό το άθλιο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο πρωθυπουργός να μαζέψει χθες το βράδυ το Πολιτικό Συμβούλιο ενόψει του σημερινού υπουργικού συμβουλίου Όπου θα προσπαθήσει να πείσει ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πάμε για χρεοκοπία. Έχει άλλωστε στα χέρια του την έκθεση της τρόικας που λέει ότι τα πάντα έχουν αποτύχει κι αν δεν ληφθούν τα μέτρα η Ελλάδα δε θα πάρει τη δόση του δανείου.
Στην κοσμάρα του φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, επισημαίνοντας την ανάγκη ευρύτερων αλλαγών.  
Πρόσθεσε, δε, ότι «τις αλλαγές, δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δε θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή. Δε θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς πρέπει να είμαστε οι καταλύτες αυτών των μεγάλων αλλαγών» !!!.
Α.Ψ.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: