Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εγκρίθηκε ομοφώνως ο εφαρμοστικός νόμος από το υπουργικό συμβούλιο



"Πράσινο φως" στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο, άναψε το υπουργικό συμβούλιο, που ενέκρινε ομόφωνα το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Τόσο στο Μεσοπρόθεσμο όσο και στον εφαρμοστικό, που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, έχουν επέλθει τροποποιήσεις, που αφορούν κυρίως στα φορολογικά μέτρα.
Γ. Παπανδρέου: «Ξέρουμε πού πάμε»
Στη σκληρή μάχη που διεξάγεται στην Ευρώπη και τη...
συνεχή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση «επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας», που ξεκίνησε πριν 20 μήνες.
Επίσης, έθεσε στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας καθώς και την επίτευξη ενός χρέους που μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο.
«Ξέρουμε πού πάμε» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το 2013.
Επαφές Παπανδρέου με ευρωπαίους ηγέτες
Το ελληνικό θέμα και ο περαιτέρω δανεισμός της χώρας θα τεθεί κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία τον συνεχάρη για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Επίσης είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Φιλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν ενώ αναμένεται να συνομιλήσει και με άλλους ηγέτες της ΕΕ.
Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα
Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και πιέζουν αφόρητα, καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος.
Στις 3 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το Εurogroup για την εκταμίευση της 5ης δόσης ενώ στις 8 του επόμενου συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: