Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πιό ανάλγητος και ωμός από τον Παπακωνσταντίνου; Είναι δυνατόν;

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός  κλίματος αισιοδοξίας, ότι κάτι πάει να αλλάξει στην οικονομία, δεν κράτησαν περισσότερο από μια μέρα.
Μόλις χθες, η Τρόικα ανακάλυψε ότι δημόσια έσοδα της τάξης των 3,8 δισ. ευρώ από φορολογικά και άλλα μέτρα που έχουν προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής δεν μπορούν να εισπραχθούν και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι προκειμένου να... καλυφθεί και αυτή η «μαύρη τρύπα» στον Προϋπολογισμό.
Σε απλά ελληνικά, αυτό μεταφράζεται σε νέα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των νοικοκυριών, αφού, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τίθενται πλέον ταυτόχρονα και η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ και η επιβολή της έκτακτης εισφοράς.

Είναι φανερό, δηλαδή, ότι ο λογαριασμός της αποτυχίας της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής θα σταλεί και πάλι στην κοινωνία με ακόμα πιο επώδυνα μέτρα.

Αντί της ανακούφισης των εργαζομένων και συνταξιούχων που υπόσχεται στα λόγια ο νέος υπουργός Οικονομικών, έρχονται ρυθμίσεις ακόμα πιο επαχθείς από τις προηγούμενες, για να καταδικάσουν οριστικά την κοινωνία στη φτώχεια.

Και αντί της ανάπτυξης που επαγγέλλεται ο Ε. Βενιζέλος, αναμένεται να παγιωθεί η ύφεση στην αγορά, πολλαπλασιάζοντας με γεωμετρική πρόοδο τα λουκέτα και τις απολύσεις.

Οι λεονταρισμοί του νέου αντιπροέδρου ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές προς την κατεύθυνση της λήψης ηπιότερων μέτρων αποδεικνύεται ότι ισχύουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις των Αγανακτισμένων, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τα ρητορικά σχήματα καταρρίπτονται στην πράξη από τα οικονομικά μεγέθη και την Τρόικα και μετατρέπονται σε εφαρμογή ακόμα πιο σκληρής πολιτικής λιτότητας.


http://www.politis-gr.com/?p=18169 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: